Mattias Stjernström ny gruppledare för Centerpartiet i Eskilstuna

ORGANISATION. Centerpartiet i Eskilstunas kretsstyrelse utsåg under måndagen Mattias Stjernström till ny gruppledare. Mattias ersätter Arne Jonsson, som haft uppdraget sedan 2013.

– Jag är glad för att få detta förtroende och ser fram emot att tillsammans med Centerpartiet fortsätta att utveckla Eskilstunas hela kommun. Centerpartiet har en bredd, både vad gäller kompetens och erfarenhet, vilket gör att vi tillsammans kan möta de utmaningar vi ställs inför. Vi kommer fortsätta att stå upp för våra värderingar, stå för våra åsikter och värna om en levande stad och landsbygd, säger Mattias Stjernström.

Mattias bor i Kjula med sin fru Stina Söderström och deras fem barn. Han är sedan tidigare ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, vice ordförande i Eskilstuna Energi och Miljö AB samt ledamot i personalutskottet. Han sitter även i styrelsen för Centerpartiet i Eskilstuna och i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Sörmland. Utanför de politiska uppdragen är Mattias egenföretagare och spenderar mycket tid i och runt hemmet i Kjula.

– Det var många delar som ledde fram till att det här beslutet togs just nu. Coronaviruset påverkar arbetet för samtliga våra förtroendevalda, inte minst för vårt kommunalråd Arne Jonsson som på grund av sin ålder är begränsad i sitt arbete. I höst är det dessutom halvtid för den här mandatperioden och vi måste, trots rådande läge, börja blicka framåt. Mattias har ett driv och en vilja att utveckla hela vår kommun som jag tror kommer att ha positiva effekter på hela gruppen. Vi i styrelsen är väldigt glada att kunna erbjuda Mattias detta uppdrag och att han har valt att tacka ja, säger kretsordförande Maria Dahlin.

Mattias Stjernström tillträder som gruppledare 14 maj. Arne Jonsson sitter kvar som kommunalråd mandatperioden ut samt behåller sina övriga uppdrag i kommunen.