Eskilstuna
Centerpartiet lokalt

Elina Nordberg

Personbild

Politisk sekreterare

elina.nordberg@centerpartiet.se
070-086 65 16


 • Vem är du?
  – Jag är 36 år och bor i Västerås med min man och våra tre barn; Edith, 6 år, August, 4 år, och Esther, 1 år. Jag är utbildad journalist men har på senare år arbetat mest med kommunikation och digital utveckling. Närmast kommer jag från Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö där jag arbetade som kommunikatör och digital strateg. På fritiden springer jag gärna på loppisar och auktioner, rensar i grönsakslandet eller umgås med familj och vänner. Jag är även ledare i Friluftsfrämjandet och hela familjen har ett aktivt friluftsliv. Jag är född och uppvuxen i Näshulta så jag har starka kopplingar till Eskilstuna, även om jag inte bor i kommunen idag.
 • Varför har du valt att engagera dig politiskt?
  – För mina barns skull. Jag ser två stora faror som lurar – högerpopulismen och klimatförändringarna. Och värsta tänkbara är givetvis om dessa två krokar arm. Jag vill att min son och hans kompis Ruga ska ha samma förutsättningar att lyckas i livet. Jag vill även att mina döttrar ska ha samma förutsättningar som min son och hans kompis. Och utan en frisk planet är inget av det möjligt. Jag kan inte ensam skydda mina barn mot dessa faror, men jag kan dra mitt strå till stacken. Om flera röster sprider samma budskap blir rösten starkare och hörs bättre. Det är det som driver mig.
 • Varför just Centerpartiet?
  – Jag tycker att Centerpartiet har fokus på rätt saker: hållbarhet, medmänsklighet och att hela Sverige ska leva. När det gäller klimatförändringarna så tycker jag inte att Centerpartiet har en tillräckligt kraftfull plan, men de har bra ambitioner och en driven partiledare så jag hoppas att det kommer. Dessutom har partiet tillit till människors egen vilja och kraft till förändring och det tror jag är jätteviktigt när det kommer till just klimatfrågan. Politikerna måste våga ta tuffa och obekväma beslut, annars hinner vi aldrig lösa detta i tid. Men jag tror inte på att köra över människor i allt – då är risken stor att vi istället göder den klimatförnekande högerpopulismen och det skulle vara rent förödande. Jag tror därför på lagom mycket piska och väldigt mycket morot.
 • Vad gör en politisk sekreterare?
  – En politisk sekreterare är anställd av en kommun för att arbeta för ett politiskt parti, i mitt fall Centerpartiet i Eskilstuna kommun. Huvuduppgiften är att underlätta det dagliga arbetet för politikerna och partiet i kommunen. Eftersom jag har en journalist- och kommunikationsbakgrund handlar en stor del av mitt arbete om att kommunicera ut vad partiet gör till allmänheten och hålla partiets förtroendevalda och medlemmar informerade om vad som sker. Jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad om den senaste politiken och vad som händer i kommunen. Dessutom måste jag kunna allt om det parti och de politiker som jag arbetar för. Det är ett spännande och omväxlande arbete – ingen dag är den andra lik.