Kandidater - Kommunvalet Trosa kommun 2018

Här presenteras våra kandidater. Kandidaterna presenteras i alfabetisk ordning. Längst ner på denna sida kan du hitta medlemsomröstningen.

Johan Abrahamsson

41 år
Trosa

Det här är jag
Jag heter Johan Abrahamsson och är adopterad från Peru. Jag har bott i Trosa sen jag var 3 år. Jag tycker mycket om sport jag spelade fotboll när jag var liten och nu springer jag mycket i skogen och bilar tycker jag mycket om. Jag tycker inte om mobbning och orättvisor det har jag råkat ut för som adopterad. Jag jobbar som nybilsmekaniker i Södertälje sen 19 år tillbaka det är roligt och omväxlande.

Därför kandiderar jag
Jag tycker att  hälsa miljö och jobb är viktiga områden inom vårt parti. Jag vill att folk ska  röra sig mera i samhället då tror jag man mår bättre mentalt. Sen vill jag vi tar hand om den fina Trosa miljön som finns här. Jobb är bra för alla då känner man sig behövd av andra. 

Sophie Aldén Czechowski

44 år
Vagnhärad

Det här är jag
Jag flyttade till Vagnhärad för drygt 15 år sedan och har med åren rotat mig med familj och vänner här.

Jag lever ett aktivt liv där jag blandar familj, vänner, träning och kultur i en salig blandning. Jag är nyfiken, positiv, engagerad och tycker om att hänga med på nya saker och att lära mig mer.

Därför kandiderar jag
Jag tycker att ”vardagsmiljö” är viktig, som återvinning, närodlat, ekoprodukter, att lämna bilen för att gå eller cykla och tycker att Centerpartiet har ett bra program och engagemang för detta och i kombination med deras tydliga linje gällande integrationspolitiken är det naturligt för mig att kandidera för Centerpartiet.

Stefan Björnmalm

60 år
Vagnhärad

Det här är jag
Jag är en 60-årig man som bor i Vagnhärad. Är född och uppvuxen i kommunen och har sysslat med politik sen 1970-talet. Är elektronikingenjör och jobbar med mätinstrument på ett småföretag i Vagnhärad. Är även passionerad hemmabryggare av öl.

Därför kandiderar jag
Har varit engagerad i miljöfrågor och numer hållbarhetsfrågor sen 70-talet och är nu ordförande i kommunstyrelsens ekoutskott. Jag vill gärna fortsätta med det och fortsätta utveckla vår ekokommun.

Johanna Bodin

38 år
Trosa

Det här är jag
Ortstroget naturbarn som har utforskat alla vrår av kommunen, sett ur ett samhällsperspektiv. Nämn en sektor och jag har på något sätt varit i kontakt med den.

Arbetar som; vårdbiträde, trädgårdsmästare och healer.

Därför kandiderar jag
Trosa ligger mig varmt om hjärtat och jag vill värna om de unika värden vår kommun består av.

Jag vill hjälpa till att utveckla Trosa på  ett hållbart och identitetsbevarande sätt.

Monika Brandtberg

30 år
Vagnhärad

Det här är jag
Jag bor i en villa utanför Vagnhärad och är uppvuxen i Trosa Kommun. Det jag uppskattar med vårt närområde är naturen, skärgården men också närheten till storstaden. Jag är heltidsstudent på Mittuniversitet, där jag studerar tredje och sista året till ekoentreprenör.

Därför kandiderar jag
Trosa Kommun växer snabbt och hållbarhetsfrågor blir allt viktigare. Hållbarhet handlar om att allt vi gör ska vara långsiktigt förankrat och inte kompromissa framtida generationers möjligheter att frodas. Jag kandiderar helt enkelt för att för att värna om vår kommun och dess invånare långsiktigt.

Helene Carlind

46 år
Trosa

Det här är jag
Språklärare, socialliberal och feminist med stort intresse för politik.

Därför kandiderar jag
Har ett brinnande intresse för integration och skola. Vill se en effektiv omställning till ett grönare samhälle med klimatsmarta lösningar och närproduktion. Rätten att åldras och få den vård och omsorg som behövs ska vara en självklarhet. För att kunna finansiera välfärd och omsorg förstår jag vikten av att stödja företagande, tillväxt, regelförenkling och säkerhet.

Iuliana Carlsson

34 år
Vagnhärad

Det här är jag
Jag är uppväxt i Rumänien, men flyttade till Åland 2004. Nu bor jag i Vagnhärad tillsammans med man och två barn. Jag är utbildad civilekonom och arbetar idag på en revisionsbyrå i Nyköping.

Därför kandiderar jag
Jag vill vara med och påverka och utveckla klimatet för småföretagare i kommunen. Jag tycker också att skolfrågor är mycket viktiga.

John Carlsson

37 år
Vagnhärad

Det här är jag
Mitt namn är John Carlsson och jag bor i Vagnhärad tillsammans med fru och två barn. Jag är utbildad kemiingenjör och driver bl.a. Trosa Musteri tillsammans med min fru. Jag är kretsordförande för Centerpartiet i Trosa kommun och har idag politiska uppdrag både i kommun och i Landstinget.

Därför kandiderar jag
Jag vill fortsätta att arbeta för att hela Trosa kommun ska växa hållbart och bli än mer attraktivt både att bo i och att besöka. För det behövs en ännu bättre kommunal infrastruktur och ett fortsatt gott samhällsbyggnadsarbete.

Cristina Forssander

57 år
Vagnhärad

Jag har valt Centerpartiet för att kunna vara med och påverka tre saker som jag ser som angeläget idag i morgon och för vår framtid.

1.   Det är småföretagarna som bär Sveriges ekonomi. De står för 4 av 5 nya jobb. Ge dem bättre förutsättningar att anställa.

2.   Sänk trösklarna till arbetsmarknaden. Det är verkligen dags att se över de hinder som finns. Integration för ALLA. 200 000 människor med funktionsnedsättning står utanför arbetsmarknaden.

3.   Kosten är en viktig del av vår framtid. Vi behöver öka förståelsen för kostens betydelse för vår hälsa och jag håller med Annie Lööf.

          ”Vi har fått nog av mat med gifter, djur som inte mår bra och mat som fraktas runt halva jorden”

Christa Fristedt

64 år
Västerljung

Det här är jag
Socialarbetare som tror på människors godhet.

Därför kandiderar jag
Jag vill ha en äldreomsorg och socialtjänst som är för valfrihet.
En skola som ser till Alla barns behov.

Fifian Georgos

39 år
Trosa

Det här är jag
Jag kom från Syrien för tre år sedan med min familj. Bor nu i Trosa kommun med min man och mina döttrar. Vi trivs mycket i Sverige. Jag har en kandidatexamen inom juridik. I Syrien drev jag en egen advokatbyrå. Har även bott tre år i Libanon innan jag flyttade till Sverige. Där jobbade jag som rådgivare i ett år. Nu är jag undersköterska och personlig assistent både kommunalt och privat.

Därför kandiderar jag
På kort tid har jag lärt mig svenska språket och genom mitt arbete och Centerpartiet fick jag en uppfattning om hur den svenska arbetsmarknaden och svenska samhället fungerar. Jag har lärt mig många lagar och regler inom juridiken. Jag vill göra skillnad för ge dem som behöver bättre vård och bättre läkemedel.

Olle Gibeck

44 år
Västerljung

Det här är jag
Jag är en 45 årig man som bor utanför Västerljung i Trosa kommun. Jag är nyfiken på det mesta och provar gärna nya saker. Jag jobbar delvis som ekonomiansvarig sedan 11 år. Har även en rad mindre uppdrag och driver företag tillsammans med min fru. På fritiden intresserar det mig att vara med familj och vänner, lokalpolitik, idrott och föreningsliv, där jag tränar barn i fotboll & innebandy.

Därför kandiderar jag
Jag tycker efter att ha provat olika saker och gått nyfiken genom livet att jag kan bidra med idéer för att fortsätta utveckla samhället i en riktning där individen får utrymme och där vi tillsammans tar ansvar där vi behöver vara många.

Anders Johansson

43 år
Västerljung

Det här är jag
En 43 årig dalmas som bor i Trosa kommun sedan 2001. Jag är gift och har två barn. Jag arbetar som svetslärare på Mälardalens Tekniska gymnasium i Södertälje. Tidigare har jag varit egen företagare och även arbetat inom jordbrukssektorn.

Därför kandiderar jag
Samhällsintresserad som vill att hela kommunen ska leva. Sund, Källvik, Västerljung och Stensund ska ha förutsättningar för att få fler invånare och service. Jag tycker det är viktigt att företagsamheten ökar så att det finns jobb i kommunen, framförallt för våra ungdomar så de känner framtidstro i Trosa.

Martina Johansson

42 år
Västerljung

Det här är jag
Jag är en positiv ideolog som brinner för den enskilda människan. Jag är gift, har två barn och bor i Västerljung. Jag tycker det är viktigt att prova nya vägar inom de offen-

tliga verksamheterna för att möta framtiden. Jag tror på att alla kan ta ansvar för sin utbildning, hälsa och sitt liv om de ges möjligheten.

Därför kandiderar jag
Jag vill fortsätta att utveckla våra verksamheter med fler välfärdstjänster inom digitaliliseringen.

 Jag ser även vikten av att öka upp ambitionen att skapa förutsättningar för hela kommunens tillväxt. Det gäller framförallt tillgång till bredband och kollektivtrafik, men även att skapa förutsättningar för mer turism även bortanför Trosa hamn.

Svante Lindbäck

36 år
Trosa

Det här är jag
Jag är en 36 årig jurist som är gift med Viola och har tre barn, Ebba 9 år (bonus) Leo 3 veckor och Zarif 17 år (ensamkommande). 

Jag är en person med mycket energi vilket jag gillar att lägga på min familj, företagande och i engagemang i olika samhällsfrågor, särskilt om utanförskap.

Därför kandiderar jag
Jag tror att jag skulle kunna bidra till en hållbar utveckling av kommunen med hjälp av mitt stora engagemang i människor, i miljö och med hjälp av min orädsla för att säga ifrån när något inte fungerar som det ska.

Sten Linder

75 år
Trosa

Det här är jag
Har bott i Trosa mer än 40 år. Älskar staden, dess stillsamma trädgårdar, åns långsamma färd mot havet. Är en gammal man (75) som fortfarande jobbar som utvecklare och uppfinnare i ett större industriföretag. Min passion är familj och skärgårdsliv.

Därför kandiderar jag
Trosa är unikt! I Sverige och i Världen! Och det som är unikt skall vårdas ömsint. Jag vill verka för att innerstan behålls intakt som ett framtida stort värde. Samtidigt bör ytterområden utvecklas så att många fler kan njuta av livet i vår stad, att bo och arbeta här.

David Montgomery

67 år
Västerljung

Det här är jag 
Jag är civilingenjör med samhällsbyggarinriktning och har ägnat större delen av min karriär med att projektera och bygga infrastruktur internationellt. Det har bl a handlat om vägar, järnvägar och vattenförsörjning. Jag har varit VD för några konsultbolag som haft denna specialisering. Jag har också utvecklat ett intresse för upphandlingar och framförallt insett behovet av att öka transparensen i upphandlingar. Jag bor vid Hållsviken i Västerljung och är gift och har tre barn. Jag är 67 år. 

Därför kandiderar jag
Jag värnar om min hembygd och vill att den ska utvecklas på bästa sätt. En god ekonomisk utveckling, som framförallt skapas genom ett brett företagande, ska kunna bilda bas för en generös politik i sociala och kulturella frågor. Jag tror att centerpartiet kan göra skillnad här.

Louise Montgomery

60 år
Västerljung

Det här är jag
60 år, gift, tre vuxna barn. Jag flyttade tillbaka till Västerljung 2012 efter att ha bott i Stockholm hela mitt vuxna liv. Det känns helt rätt och jag känner varmt för den här bygden. Mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt barn och unga med psykosociala problem. I dag driver jag egen HVB-verksamhet och konsulentstödda familjehem i Sörmland. 

Därför kandiderar jag
Jag brinner för mänskliga rättigheter, integration och småföretagsamhet. 

Enkäten är avslutad, inga fler svar kan lämnas.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.