C kritiska till Huddinge kommuns avhopp från Skräpplockardagarna

Huddinge kommun kommer enligt den centrala förvaltningen inte att delta i årets upplaga av Skräpplockardagen, en nationell kraftsamling för renhållning. I samband med Centerpartiets årsmöte den 25 februari riktar partiet kritik mot avhoppet och menar att kommunen behöver ta ett större ansvar för trivsel och trygghet.

– Vi vet av erfarenhet att nedskräpning är en av de viktigaste miljö- och trygghetsfrågorna för invånarna, och det är enkelt att förstå. En skräpig närmiljö skapar otrygghet och gör att människor inte trivs där de bor, säger Lisa Alexandersson (C) ordförande för Centerpartiet i Huddinge.

Huddinge kommun har tidigare deltagit i Skräpplockardagen, ett initiativ som samordnas av Håll Sverige rent. Förskolor, grundskolor men också många föreningar i hela kommunen är alla goda krafter som under åren har plockat skräp. Detta försvåras nu, vilket Centerpartiet beklagar.

– Huddinge behöver fler och inte färre insatser för att hålla rent i närmiljön, och just Skräpplockardagen skapar ett stort engagemang hos kommuninvånarna att själva ta ansvar för sin närmiljö, något som måste uppmuntras. Samtidigt som det skapar delaktighet och samhörighet där man bor är det för kommunen kostnadseffektivt, säger Christian Ottosson (C) gruppledare och kommunalråd i Huddinge.

Läs mer om våra idéer för trivsel och trygghet

Bilden ovan är frånCenterpartiet deltar i Skräpplockardagarna även i år och vi ser gärna att andra partier och föreningar gör detsamma.

Kontakt

Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i Huddinges brottsförebyggande råd

christian.ottosson@huddinge.se

070-353 13 94

Lisa Alexandersson (C) ordförande för Centerpartiet i Huddinge

lisa.alexandersson@huddinge.se

Fredrik Jöngren (C), politisk sekreterare

fredrik.jongren@huddinge.se

08-535 301 48

Ursprungligen publicerad 26 FEBRUARI 2016