Huddinge
Centerpartiet lokalt
  • / Aktuellt
  • / Centerpartiet vill främja bra förebilder för unga

Centerpartiet vill främja bra förebilder för unga

UTTALANDE FRÅN CENTERPARTIETS ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI

Satsa mer på föräldrautbildningar och skapa rutiner mot grooming på skolorna. Så vill Centerpartiet i Huddinge utveckla det brottsförebyggande arbetet i Huddinge, enligt årsmötet som genomfördes den 23 februari.

– Det är bara drygt hälften av våra ungdomar idag som har en förtroendefull relation till en vuxen. Då ser vi att det är väldigt viktigt att man klarar av att ta sitt föräldraansvar. En sak som kommunen kan göra är att öka satsningen på föräldrautbildningar, där olika föräldrar träffas för att diskutera situationer med sina tonåringar, säger Lisa Alexandersson, ordförande för Centerpartiet i Huddinge kommun.

"Bra förebilder för unga" heter den kampanj som Centerpartiet i Huddinge nu drar igång. Förutom frågan om föräldrautbildningar lyfter även partiet att få fler som nattvandrar. Ett annat område är skolans arbete mot grooming, dvs vuxna personer som tar kontakt med unga för att längre fram kunna begå övergrepp:

– En av de viktigaste orsakerna till kriminalitet är att man misslyckas i skolan. Därför har skolan ett viktigt brottsförebyggande uppdrag. Grooming och andra incidenter på sociala medier kan skada våra ungdomar och där behöver skolorna vässa sitt arbete, säger Christian Ottosson, Centerpartiets kommunalråd som ansvarar för brottsförebyggande frågor i Huddinge kommun.

Årsmötet för Centerpartiet genomfördes den 23 februari. Medlemstillströmningen till Centerpartiet har ökat kraftigt det senaste året, vilket bidrog till en god stämning under kvällen.

För mer information:

Lisa Alexandersson, ordförande

073-9234020

lisa.alexandersson@huddinge.se

Christian Ottosson, kommunalråd

070-353 13 94

christian.ottosson@huddinge.se

Fredrik Jöngren, politisk sekreterare

070-198 61 93

fredrik.jongren@huddinge.se