Centerpartiet i Huddinge firade 60 år

Centerpartiet i Huddinge firade på torsdagkvällen den 3 december sitt 60-årsjubileum. Festen ägde rum på Växthuset, Huddinge konferenscenter. Firandet inleddes av partisekreterare Michael Arthursson som särskilt inbjudits som talare. Han gjorde en exposé över de 60 åren som gått, både i hur Centerpartiet och samhället i stort förändrats.

Till detta tillfälle har även en jubileumsskrift tagits fram som berättar om den verksamhet som bedrivits i partiet lokalt sedan starten. Bland de frågor som Centerpartiet har varit initiativtagare till i kommunen kan nämnas förbättrad återvinning av avfall (inför valet 1982) och förlängning av den röda linjens tunnelbana (inför valet 1998).

Christian Ottosson och Hans Göran Nilsson

Under kvällen deltog bland andra Hans Göran Nilsson som invaldes i Huddinge kommunfullmäktige 1966, sedermera kommunalråd under 70-talet. Därutöver deltog många förutvarande och nuvarande centerpartister som slutit upp för att fira jubileet. God mat, glatt sällskap och många anekdoter förgyllde denna decemberkväll.

- Det var roligt att få uppmärksamma alla de engagerade medlemmar som genom åren har gjort stora insatser för demokratin och utvecklingen i Huddinge kommun. Anekdoterna var många under kvällen. Jag lärde mig bland annat att Centerpartiet redan 1973 körde varannan damernas på valsedeln, säger Lisa Alexandersson (C) Centerpartiet i Huddinges kretsordförande.

Kjell Börjesson
Bengt Nylander