Nio frågor till Rebecka Öberg

I serien "nio frågor" möter vi olika personer med koppling till Centerpartiet på Lidingö. Den här gången har turen kommit till Rebecka Öberg.

1. Varför är du aktuell i Centerpartiet Lidingö?

Jag har nyss fått uppgiften att stötta Centerpartiet Lidingös förtroendevalda som politisk sekreterare. Det kommer bli superkul!

2. Vem är du?

Jag är personen som gapskrattar i bildspelet ovan. Jag har vuxit upp i den grönaste kommunen, springer i den vänligaste friidrottsklubben, och har gått i de bästa skolorna. Jag har mycket att vara glad över.

3. Du är ledamot i kommunfullmäktige på Lidingö! Vad gör du där?

Min roll i kommunfullmäktige är att försvara de ungas intressen. De är en stor grupp som inte är speciellt väl representerade i politiken på Lidingö. När vi har möte i fullmäktige deltar jag därför gärna i frågor som handlar om Lidingös kultur, skolor, föreningar och idrottsanläggningar.

4. Varför tycker du att man ska engagera sig i politik?

För att det behövs många smarta idéer för att samhället ska fungera bra. Det finns dessutom så många sätt att engagera sig politiskt - alla kan hitta någonting de tycker är kul. Om man inte vill göra som jag och stötta förtroendevalda, så kan man vara med på kampanjer och prata med människor man känner, eller så kan man specialisera sig på ett visst område som man tycker är särskilt viktigt.

5. Du tycker kommunikation är kul, varför då?

Ja, jag brinner för Centerpartiets kommunikation. Vi har massor av viktiga frågor framåt att kommunicera - Lidingöhem, integration, Spårväg City, och framför allt simkunnigheten på Lidingö och vårt behov av en simhall.

6. Vad gör du när du inte håller på med politik?

Jag tränar och tävlar i medel- långdistanslöpning i IFK Lidingö, läser masterprogrammet i political science, är med i Friidrottsförbundets Ungdomsråd, och leder en långlöpargrupp på söndagar.

7. Berätta - har du någon talang eller intresse som vi inte känner till?

Jag är väldigt bra på världens flaggor. Men det känner nog de flesta till för jag är bra på att skryta om det också.

8. Vad väljer du - kaffe eller chokladdryck?

Vem har skrivit den här frågan? Det låter som en luring. "Chokladdryck" låter som en produkt som inte får säljas som "varm choklad" i affären, eftersom den har för många skumma ingredienser. Jag går inte på den lätta. Jag tar kaffet.

9. Om du fick vara en annan politiker för en dag - vem skulle du vara och varför?

Angela Merkel, hon är en stor förebild.

Här kan du läsa fler nio frågor och svar.