• / Nyheter
  • / Nio frågor till Oscar Stein

Nio frågor till Oscar Stein

Idag gratulerar vi Oscar Stein på födelsedagen och firar med att ge honom nio frågor att besvara!

1. Varför är du engagerad i Centerpartiet Lidingö?
Det hela började kring valet 2010 genom projektarbeten och debatter i skolan. Det var också då jag fick upp ögonen för den lokala politiken på Lidingö, inte minst p.g.a. den stora debatten kring ”tunnelfrågan”. Eftersom jag ställde mig mot förslaget att bygga en tunnel kom jag i kontakt med Centerpartiet, åren gick och inför valet 2014 ville jag vara med och påverka. Jag kontaktade Lidingöcentern och blev varmt bemött av gruppen. Just gemenskapen och engagemanget för Öns bästa i partiet har varit en stark faktor till att jag började engagera mig och att jag är fortsatt engagerad.

2. Vem är du?
Oscar Stein, längre beskrivning behövs inte! Haha, nej men en pratglad och spontan kille från Brevik. Fyller 20 idag den 31 maj, arbetar just nu inom Kultur- och fritidsnämnden som ersättare samt som lärarvikarie på min gamla skola Skärsätra. Älskar att umgås med vänner, lyssna på musik och spela golf. Nu till hösten tänkte jag ge mig in i universitetslivet och börja plugga ekonomi.

3. Du är med i Kultur- och Fritidsnämnden, vad gör du där?
Jag sitter som ersättare för Lidingöcentern. Mycket av tiden går åt till att ta emot information men då och då bjuds det på intressanta debatter. Det är extra kul att sitta i just kultur-och fritidsnämnden eftersom många frågor cirkulerar kring ungdomar och deras vardag. En höjdpunkt var exempelvis när staden beslutade om att bygga ytterligare två konstgräsplaner för att främja spontanidrotten, något som Centerpartiet länge lyft.

4. Varför tycker du att man ska engagera sig politiskt som ung?

All gemenskap, möjligheten att påverka, allt man lär sig, alla nya människor man lär känna. Fördelarna är helt enkelt alltför många för att inte engagera sig! Fler unga röster behövs i svensk politik, nya perspektiv och mångfald är alltid ett framgångsrecept.

5. Vilka frågor brinner du för?
Skolan har alltid engagerat mig, inte minst nu när jag också jobbar på en skola. Ungdomsfrågor i allmänhet, t.ex. kultur och fritid ligger också varmt om hjärtat. Jag vill se fler möjligheter till spontanidrott och bättre villkor för både lärare och elever på Lidingös skolor.

6. Vad gör du när du inte håller på med politik?
Mycket tid går åt till mitt jobb vilket jag mer än gärna lägger tid på. Mina små femteklassare är helt underbara och att få vara med och bidra till att deras skolgång blir rolig och lärorik är fantastiskt. När jag inte jobbar går nästan all tid till vänner och familj. Att bara sitta och snacka till bra musik och något gått att dricka är oslagbart.

7. Har du någon talang eller intresse som vi inte känner till?
Jag är ruskigt bra på alla former av ”trädgårdssporter”, framförallt krocket och kubb. Utmanar man mig i krocket en midsommarkväll får man redan innan ställa in sig på förlust.

8. Vad väljer du - kaffe eller chokladdryck?
Mina smaklökar har knappt åldrats eller förändrats sen tioårsåldern. Inget slår ett kallt glas oboy i solen med alldeles för många skedar pulver.

9. Om du fick vara en annan politiker för en dag, vem skulle du vara och varför?

Vilken klurig fråga! Definitivt inte språkrör för MP i alla fall haha. Givetvis hade det varit otroligt häftigt att testa på Barack Obamas liv för en dag. Jag beundrar hans karisma, mod och lugn. Att få spendera en dag i Vita Huset och ta del av USAs politik är också det oslagbart.

Här kan du läsa fler nio frågor och svar.