• / Nyheter
  • / Nio frågor till Edith Rosenberg

Nio frågor till Edith Rosenberg

Välkommen till Lidingöcentern, Edith Rosenberg! Genom den när delaen av Nio Frågor lär vi känna vår nyaste medlem lite bättre, och se hur hon vill tillföra ny energi i politiken.

1. Vem är du?

Jag heter Edith Rosenberg och fyller 17 år i december, lika många år har jag bott på Lidingö. Just nu pluggar jag naturvetenskap med inriktning samhällsvetenskap på Internationella Engelska Gymnasiet. Jag är intresserad av språk, framförallt svenska och engelska och jag tycker mycket om att både läsa och skriva. Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt empatisk person. Jag tror att jag har lätt att sätta mig in i andra människors situationer och jag värnar mycket om allas välmående.

2. Varför är du engagerad i Centerpartiet Lidingö?

Jag gick med i CUF och därmed Centerpartiet Lidingö för att jag vill påverka samhället till en bättre plats. På Lidingö vill jag se en blomstrande plats för alla dess invånare som tillåter alla människor att leva som de vill. Jag vill också att Lidingö ska vara en mer välkomnande plats för exempelvis flyktingar. 

3. Du är en av våra nyaste medlemmar, vad ser du fram emot att göra i partiet?

Jag ser fram emot att påverka Sverige till ett mer liberalt land som tillåter alla att leva på egna villkor. Sverige ska vara ett land där alla känner sig välkomna och trygga. 


4. Varför tycker du att man ska engagera sig politiskt som ung?

Framtiden kommer styras av dagens unga, därför är det viktigt att börja engagera sig redan som ung. Det är också väsentligt att alla människor i samhället får chans att yttra sig, även yngre personer. Som ung kan man komma med nya perspektiv och friska vindar som jag tror gynnar Sverige. Genom att engagera sig får man även insyn till politiken på ett helt annat sätt och lär sig otroligt mycket mer om hur Sverige styrs och fungerar än det man får lära sig i skolan.


5. Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner oerhört mycket för jämlikhet och alla människors lika värde. För mig är det en självklarhet att alla människor - oavsett bakgrund, hudfärg, sexuell läggning eller kön m.m. - har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Så ser dock inte världen ut och det är någonting som måste förändras. 

6. Vad gör du när du inte håller på med politik?

Jag går i skolan och umgås med personer jag tycker om. Jag trivs även bra hemma i mitt rum men datorn i knäet eller en bok i handen. 


7. Har du någon talang eller intresse som vi inte känner till?

Någon speciell talang har jag dessvärre inte, men jag tycker mycket om att dansa! Jag har gått på dans en stor del av mitt liv men slutade på grund av dåligt självförtroende i tidiga tonåren. Till hösten kommer jag förhoppningsvis börja på någon kurs igen!


8. Vad väljer du - kaffe eller chokladdryck?

Jag är inte mycket för kaffe, om den inte är köpt på Starbucks eller liknande, då blir det svårt att välja! Annars chokladdryck, men helst av allt dricker jag te! 

9. Om du fick vara en annan politiker för en dag, vem skulle du vara och varför?

Tänker faktiskt svara Stefan Löfven på detta. För det första vill jag veta hur det är att vara statsminister och för det andra skulle det ge mig chansen att påverka regeringens politik åt en mer liberal riktning! Eller ja, jag kanske inte skulle hinna så långt på bara en dag, men man kan åtminstone försöka.