• / Nyheter
  • / Nio frågor till Patrik Buddgård

Nio frågor till Patrik Buddgård

Idag firar vi att Patrik Buddgård har varit gruppledare i precis ett år - ett tid som dessutom kantats av flera framgångar för Centerpartiet Lidingö. Genom de här nio frågorna får du lära känna vår mäste långdistanslöpare, melodifestivalentausiast och politiska ledare, och höra hans planer för tiden framåt.

1. Vem är du?

Patrik Buddgård - en glad prick som gillar att springa långt. Utbildad till gymnasielärare och statsvetare. Nu gruppledare för Centerpartiet på Lidingö.

2. Varför är du engagerad i Centerpartiet Lidingö?

Den första lokala fråga som engagerade mig var namninsamlingen för att rädda kvar friidrotten på Lidingövallen. Friidrotten blev kvar och nu ska Vallen äntligen utvecklas med en fullstor friidrottsbana med 400m runt. Jag är engagerad för att det är kul och viktigt att vara med och påverka sitt lokalsamhälle. Jag vill att Lidingö ska vara grönt i dubbel bemärkelse – med välbevarade grönområden och miljösmarta lösningar.

3. Du har varit gruppledare för Centerpartiet Lidingö i precis ett år. Vilken dag var bäst?

Det måste vara när vi kom överens med majoriteten om att staden ska bygga ungdomsbostäder och att det ska ske med expresshantering. Behovet av bostäder för unga var faktiskt mitt första utspel som ny gruppledare och därför var det extra kul när vi kom överens om att förverkliga det genom ungdomsbostäder.

4. Vad ser du fram emot under kommande år som gruppledare?

Två stora frågor som ska bli väldigt intressant att grotta ner sig i framåt är hur vi förbättrar kollektivtrafiken på ön och hur staden på bästa sätt kan stödja och förbättra integrationsarbetet på Lidingö. Om två år är nästa valrörelse igång vilket givetvis kommer bli en höjdpunkt.

 5. Vilka frågor brinner du för?

Miljöfrågorna, hur en bra integration skapas och skolfrågor. Inom skolfrågorna måste vi exempelvis hitta vägar fram när Hersby gymnasium nu är överfullt efter dåvarande majoritetens nedläggning av Gångsätra.

6. Vad gör du när du inte håller på med politik?

Jag tränar friidrott (framförallt distanslöpning), är tränare för en vuxengrupp i friidrott där vi kör styrka med konditionsinslag och umgås med familj och vänner.

7. Har du någon talang eller intresse som vi inte känner till?
Har stenkoll på Melodifestivalen och Eurovision. Hm. Men någon dold talang kan jag inte komma på direkt, kanske har en talang som är dold även för mig själv?


8. Vad väljer du - kaffe eller chokladdryck?

Chokladdryck utan tvekan!

9. Om du fick vara en annan politiker för en dag, vem skulle du vara och varför?

Jag skulle vilja vara Paul Lindquist 2009 för att försöka förbättra avtalet mellan staden och SL så att utbyggnaden av Spårväg City blev bindande för SL som det tyvärr inte är idag. Kanske svårt att fixa på en dag men man skulle kunna försöka!