Utredning av utökade naturreservat beslutad

Centerpartiets motion om utökade naturreservat besvaras med en utredning som täcker de föreslagna områdena och mer. Nu ska förvaltningen undersöka utökade naturreservat bland annat i Mölna ängar, Elfviksskogen, Sticklinge och Grönsta.

På måndagens kommunstyrelse kom beslutet om att utreda utökade naturreservat. Den motion som Centerpartiet lämnat in i frågan , 181.1 kB. besvarades med detta utredningsdirektiv. Patrik Buddgård, gruppledare säger:

"Centern har i decennier arbetat för utökade naturreservat på Lidingö för stärkt biologisk mångfald och för Lidingöbornas rekreation. Därför är vi väldigt glada över att utredning nu kommer igång! Bland annat vill vi få till ett naturreservat som går från Lidingös södra kust till norra kust genom utökning av Långängen-Elfviks naturreservat. Vi hoppas att detta kan förverkligas genom utredningen liksom att skydda de fina ekskogarna i Sticklinge. Vi ser fram emot ett förslag till beslut från utredningen som verkligen stärker och utökar skyddet av öns fantastiska naturmiljö för generationer framöver."

Här är karta på de områden som ska utredas.