Välkommen Emanuel Örtengren till fullmäktige

Ny ersättare i fullmäktige för Centerpartiet Lidingö är Emanuel Örtengren! Vi vill önska honom välkommen med fyra frågor.

Berätta kort om dig själv!

Jag är en positiv, samhällsintresserad och målmedveten 27-åring som till vardags jobbar på en tankesmedja i Stockholm. Jag växte upp på Lidingö, och bor nu här igen sedan 2019.

Vad gör du om dagarna?
Mitt jobb består mest av att skriva exempelvis ledartexter, debattartiklar, krönikor och nu även en bok. På fritiden tycker jag om att springa i något av de många fina löpspåren på Lidingö, och på sistone har det också blivit en del padel.

Varför blev du medlem i Centerpartiet?
Jag blev nog formad av att växa upp med två föräldrar som båda är egenföretagare, och tyckte att Centerpartiet var det parti som lyfte entreprenörs- och småföretagarperspektivet bäst. Det var också viktigt för mig att Centerpartiet satte klimat- och miljöfrågor högt.

Vad ser du fram emot samt hoppas uppnå i ditt nya uppdrag?
Jag ser fram emot att få en bättre inblick i lokalpolitiken och vad som händer på ön. Jag hoppas att jag kan göra några insatser för att hålla majoriteten på tårna. För med de förutsättningar Lidingö har tycker jag inte att lidingöborna ska förvänta sig något mindre än att bo i Sveriges bästa kommun.