Välkommen Fredrik som ny politisk sekreterare

Nu är Centerpartiets nya politiska sekreterare Fredrik von Matérn på plats, vi hälsar honom välkommen med tre frågor!

1. Vem är du?

Jag är en 31-årig statsvetare som älskar att arbeta i gränslandet mellan politiken och vetenskapen. Jag gick med i Centerpartiet inför valet 2018 eftersom jag kände att jag behövde göra mer för vår demokrati än att bara rösta. Efter valet så har jag tjänstgjort som nämndeman i Stockholms tingsrätt vid sidan av mina studier. På fritiden så ägnar jag mig åt matlagning och styrketräning. Jag har även ett stort intresse för Kina och besöker landet när jag får tillfälle.

2. Varför är du Centerpartist?

Jag tror starkt på den liberala idéen om allas lika frihet som i Centerpartiet kombineras med en framåtsträvande och grön utvecklingsoptimism. Klimat och miljöpolitik ligger mig starkt om hjärtat och jag vill att Sverige ska vara ett föregångsland inom hållbar omställning med attraktiva lösningar som resten av världen vill ta efter.

3. Vad ska bli roligast som politisk sekreterare för Centerpartiet?

I rollen som politisk sekreterare hoppas jag kunna bidra till att Centerpartiet får än högre förtroende av lidingöborna. Att till skillnad från tidigare tjänster som opolitisk tjänsteman nu få arbeta för den politik jag tror på ska bli väldigt roligt.