• / Nyheter
  • / Pressmeddelande: Årskurs 6 vid Neglinge skola höstterminen 2017

Pressmeddelande: Årskurs 6 vid Neglinge skola höstterminen 2017

Hans Peters (C): - Utmärkt att det nu kan bli årskurs 6 vid Neglinge skola!

Centerpartiet gjorde idag ett verksamhetsbesök på Neglinge skola i Saltsjöbaden. Hans Peters, kommunalråd, Christine Lorne, gruppledare och Johan Krogh, politisk sekreterare, träffade skolans ledning.

Sedan flera år tillbaka har föräldrar och deras barn och skolledningen med rektor Lisa Landström i spetsen arbetat med att få möjlighet att utöka verksamheten till att även omfatta årskurs 6. Hittills har skolan bara haft F- 5. Det har medfört att många har bytt skola under mellanstadiet för att i tid flytta över till en skola som har årskurs 6. Det är ju i årskurs 6 man får betyg första gången och då finns det fördelar om lärarna och barnen känner varandra innan betygen ska sättas. Eleverna har också varit mycket engagerade i denna fråga och man har uppvaktat politiker och skrivit insändare, bl.a.

  • Från politikens sida har vi drivit på och nu ser det ut som att det blir en om- och tillbyggnad som ger två nya klassrum och där kan nuvarande åk 5 flytta in hösten 2017 som åk 6. Det glädjer oss att det nu ser ut att bli verklighet, säger kommunalrådet Hans Peters (C) i en kommentar.
  • Det är så klart bäst för eleverna att kunna gå kvar i sin invanda och trevliga skolmiljö både lågstadiet och mellanstadiet och få sitt första betyg i den skola av de lärare som känner dem och har arbetat med dem, fortsätter Hans Peters (C).
  • Förhoppningsvis kommer eleverna och deras föräldrar att från 2017 inte att behöva flytta till en annan skola för att få rättvisa betyg, avslutar Hans Peters.

För ytterligare information:

Hans Peters

070- 431 83 47