Cykla på Vintern!

Måndagen den 25:e november träffades årets deltagare i kommunens projekt ’Cykla på vintern’ för första gången. Träffen gav många goda råd och nu är 70 nya cyklister redo att fortsätta cykla hela vintern. Någonting som vi i Centerpartiet uppmanar till varmt.

Nackas natur- och trafiknämnd fattade beslut om att starta projektet Cykla på vintern redan 2016. Sedan dess har drygt 200 cyklister deltagit och intresset är i stigande trend med 252 intresseanmälningar i år. Syftet är att uppmana och underlätta för cyklister att välja hållbara alternativ även när temperaturen sjunker.

- Jag är stolt över att projektet ’Cykla på vintern’ arrangeras i år igen. Miljövänliga transporter blir hållbara när de lockar trots kallare väder. Vi i Centerpartiet Nacka har länge drivit på för fler cykelvägar. Cykeln ska vara en del av vardagen, kommenterar Hans Peters (C), ordförande i Nackas natur- och trafiknämnd.

Läs mer om projektet här: https://www.nacka.se/…/nackas-nya-vintercyklister-ar-redo-…/

Läs mer om Centerpartiet Nackas satsningar om hållbara transporter här: https://www.centerpartiet.se/…/var-poli…/moderna-transporter