NU UNDERLÄTTAR VI YTTERLIGARE FÖR NACKAS FÖRETAG!

Emil Källström (C), ekonomisk talesperson för Centerpartiet presenterade idag nyheten om att korttidspermitteringar kommer att utökas.

Det nya systemet innebär att arbetsgivare behöver nu endast betala 15% för sina anställda. Detta kommer gynna många av Nackas företag i det rådande virusläget.

Systemet träder i kraft den 1 maj och innebär att arbetsgivares utgifter kan minska med över 70% samtidigt som att den anställda får behålla nästan 90% av sin ursprungliga lön. Samtidigt har många företag just nu även svårigheter när det kommer till avbetalningar på lån. Därför sänks nu anståndsräntan för företag. De första 6 månaderna av anståndet gäller bara basräntan på 1,25 procent och därefter läggs en avgift till på 0,2 procent per månad.

–De kraftigt sänkta kostnaderna kommer att göra en stor skillnad för Nackas många företagare och anställda. Coronakrisen får inte innebära en ekonomisk undergång för stora delar av samhället. Med det nya systemet får anställda behålla sin anställning och lön samtidigt som företagen ges en chans att överleva, säger Hans Peters (C), kommunalråd för Centerpartiet Nacka.

Läs mer om Centerpartiets satsningar här: https://www.centerpartiet.se/…/2020-04-14-c-kraftigt-sankta…