Nackas budget för 2022 - framtidstro i ett starkare Nacka

Alliansen i Nacka kraftsamlar i nästa års budget för en bättre skola, ett tryggare Nacka, fler jobb och företag, stärkt kvalitet i äldreomsorgen och socialtjänsten, en klimatsmart kommun och sänkt skatt med 25 öre per intjänad hundralapp, vilket innebär ungefär 2000 kr mer i plånboken per hushåll/år.

Nackas ekonomi är urstark och ser ut att återigen gå emot ett rekordöverskott om närmare 800 miljoner kronor. Prognosen för framtiden ser ljus ut, då nackaborna arbetar mycket samtidigt som vi blir fler. Därför väljer Alliansen att tillföra extra medel till en rad verksamheter samtidigt som skatten sänks och överskottsmålet på 2% överskrids till 2,5%.

Budgeten presenteras i fem paket:

  1. Trygghetspaketet 2.0 (20 mkr)
  2. Utbildning i världsklass (112 mkr)
  3. Fler jobb och företag (97 mkr)
  4. Natur, klimat och miljö (28 mkr)
  5. Socialt stöd med kvalitet i fokus (118 mkr)

- I denna starka budget satsar vi också på kommunens miljö- och klimatarbete. Det blir mer pengar till den strategiska miljöledningen och vi kommer att ta fram en koldioxidbudget och en klimatanpassningsplan. Kommunen arbetar också vidare med Naturbana Nacka och har fått stöd från Viable Cities för ett nytt projekt med stark grön profil. Vi satsar också mer pengar på att få ett snyggare och renare Nacka genom mer skräpplockning och blomsterarrangemang på offentliga platser, säger Hans Peters (C), ordförande i kommunstyrelsens miljöutskott och kommunalråd.

Klicka här för att läsa hela Alliansens budgetförslag för 2022-2024.