Nykvarn
Centerpartiet lokalt
  • / Om oss

Om oss

Personpresentation

BÖRJE KARLSSON gruppledare. Inflyttad från Småland och arbetat som både murare och plattsättare i många år. Nu mera en glad pensionär som gärna fiska i någon tjärn eller jagar med mina två gråhundar.

LENNART YGSTEDT, Kretsordförande. "Stockholmare i förskingringen" som via Södertälje och Strängnäs "hamnat" i vår natursköna kommun. Har varit yrkesverksam som dels gymnasieekonom under ett tiotal år och sen under nästan fyrtio år som lärare i Södertälje. Har haft förmånen att få vara med redan från "kommunens födelse" 1999. Kandiderar också till Landstinget.

KERSTIN ERIKSSON, företagare. Är 4:e generationens Nykvarnsbo. Har tillbringat många år i skolan, som elev, lärare och slutligen rektor. Har också haft hästverksamhet under ett 20-tal år. Är numera en aktiv pensionär som driver ett litet familjeföretag och dessutom har tid över att engagera mig politiskt. Mina politiska "hjärteområden" är främst skolfrågor men jag har också ett brinnande intresse för vår miljö i tätorten och på landsbygden.

JOHAN GRENFELDT, Ingenjör. Född och uppvuxen inom nuvarande Nykvarns kommungräns. Arbetat från ax till limpa samt med transmissioner inom fordonsindustrin. Arbetar numera med att försörja svenska industrier med lyfthjälpmedel som teknisk expert i ett litet familjeföretag. Naturintresserad fritidsbonde och småbarnsförälder med motorintresse. Har suttit med i ett flertal styrelser, för närvarande sitter jag med Nykvarnsbostäders styrelse och kommunfullmäktige.

OLA BERGLUND, Civilekonom, inflyttad sedan 10 år. Bor i tätorten, har familj med barn i skolåldern. Har drivit butiker, varit revisor och numera Controller. De politiska frågor som engagerar mig är främst företagsfrågor.

GUNVOR STRÖMBOM, Dragspelare. Varit Turinge landsbygd trogen sedan barnsben och lyckats med att bo i tre kommuner utan att flytta. Har fyrtioårig yrkeserfarenhet som lärare i Södertälje och Nykvarns skolor. Tillhörde kommunfullmäktige 2010-2014. Kultur- och fritidsfrågorna är det jag "brinner" mest för.