Nytt samarbetsavtal för energi- och klimatrådgivning

Sollentuna kommun erbjuder privatpersoner, organisationer samt små och mellanstora företag gratis och opartisk energi-och klimatrådgivning. Klimatnämnden har nu beslutat att förlänga den möjligheten genom ett nytt samarbetsavtal.
– En viktig del i kommunens miljö- och klimatarbete som når ut till alla som bor och verkar i Sollentuna, säger Jonas Riedel (C) klimatnämndens ordförande.

Under Klimatnämndens senaste sammanträde beslutades om ett nytt samarbetsavtal för energi- och klimatrådgivning. Det har tagits fram tillsammans med Sigtuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby kommuner. Satsningen finansieras i sin helhet av stadsbidrag vilket innebär att den inte belastar kommunens ekonomi.

– Det är viktigt att våra invånare och företag kan få stöd när de vill bli mer klimatsmarta. Det gynnar såväl individen och företaget som kommunen i stort. Jag hoppas att så många som möjligt väljer att använda energi- och klimatrådgivningen, säger Jonas Riedel (C) klimatnämndens ordförande

Klimat- och Energirådgivningen kan till exempel ge råd till privatpersoner om uppvärmningsalternativ, energideklarationer och bidrag som finns att söka. Företag kan få råd om hur de kan minska sin energianvändning och därmed sänka sina kostnader och klimatpåverkan.

Ett kommunalt företag som visar vägen är Sollentunahem. I december 2020 vann de förstapriset i Sveriges Allmännyttas tävling ”De bästa Klimatinitiativen 2020” i kategorin energieffektivisering. Sollentunahem har i ett lyckat projekt minskat energianvändningen med 10 procent på ett år.

Är du intresserad av energi- och klimatrådgivning? Klicka här för att komma till kommunens hemsida.