Profil: IngMarie Bohmelin

IngMarie Bohmelin är gruppledare i Social- och arbetsmarknadsnämnden samt ordförande för Centerpartiet i Sundbyberg.

Ett stort hjärta, ett aldrig sinande engagemang för utsatta människor och alltid med många nya kreativa idéer, det är IngMarie Bohmelin i ett nötskal. Med rötterna från värmländska Gunnarskog kom IngMarie 2010 till Hamngatan i Lilla Alby, och det blev kärlek direkt.

“Jag fastnade för närhetskänslan, både närheten till alla fina miljöer med både stad och natur och närheten till människor. Jag har verkligen trivts i Sundbyberg från första början. Att bo så centralt med tillgång till affärer, service och kollektivtrafik samtidigt som jag har tillgång till parker och promenader längs Mälaren är en lyx”, säger IngMarie.

IngMarie brinner för att arbeta med sociala frågor, som till exempel att stärka tjej- och kvinnojourer. Bättre villkor för småföretagare och en giftfri vardag är andra saker som står högt på agendan för henne.

“Det finns så många saker som kan bli bättre för att underlätta livet för människor och jag har svårt att låta bli att reagera på det som jag tycker är fel.”

Från 2020 är IngMarie ordförande för Centerpartiets lokala avdelning i Sundbyberg och hon har en uppmaning.

“Engagera dig politiskt, och är du grön, liberal och jordnära så tror jag du passar bra i Centerpartiet. Den kunskap man får tillgång till i politiken och den gemenskap som finns vill jag att många fler ska få ta del av”, avslutar IngMarie.