Nu får Smedby hundklubb sin nya hundhage

Utomhusbild på Ann-Christin L Frickner (C) och Melinda Khan

Efter att ha varit utan hundrastgård i 1,5 år får Smedby hundklubb äntligen sin efterlängtade ersättningshage. Centerpartiet har varit engagerade i frågan från start och ikväll är vi på plats under invigningen.

Smedby hundklubb blev utan hundhage hösten 2017 efter att ha haft sina hundar på Ekebohagen i 15 år. Plötsligt stod klubbens omkring 60 medlemmar utan någonstans att träna sina hundar. Vi i Centerpartiet ställde frågan till kommunen om möjlighet till annan mark för att möjliggöra klubbens fortsättning. Ikväll blir det äntligen verkligt ­– då sker invigningen av ersättningshagen.

Efter att kommunen hittat ett lämpligt område för en ersättningshage har nu en ny hage placerats i området intill Friskis & Svettis på Johanneslundsvägen. Kommunen arrenderar ut marken och hundklubben har i samarbete med Väsbyhem och Stena fastigheter initierat gemensamma insatser med trygghetsvandringar mot att fastighetsbolagen erbjudit sig att stå för kostnaden för material till hagen.

Vi på Centerpartiet tycker det är viktigt att kommunen tar till vara på civilsamhällets engagemang i närområde för att skapa trygghet och gemenskap i Smedby och Upplands Väsby i stort. Vi har engagerat oss i den här frågan eftersom vi ser att Smedby är ett område som är i behov av civilsamhällets engagemang. Med en hundhage i området innebär det att fler vuxna rör sig i Smedby under olika tider på dygnet. Att erbjuda hundrastgårdar i Upplands Väsby anser vi på Centerpartiet är viktigt för hundträning, men även för gemenskapen och tryggheten i kommunen.