Abir Al-Sahlani debatterar EU i värmdö

På initiativ från VärmdöCentern arrangerar Majoritet för Värmdö en EU-valdebatt i Gustavsbergsteatern måndagen den 13 maj. EU-kandidater från alla åtta riksdagspartierna kommer och debatterar de stora frågorna i valet, och bland dessa finns flera toppnamn. För Centerpartiets räkning kommer Abir Al-Sahlani. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet – det största gränsöverskridande valet i världen. I valet bestäms hur EU kommer att agera under de närmaste åren i de frågor som har direkt inverkan på våra liv, och som därmed är angelägna för oss alla: klimat, trygghet, migration, handel och EU:s framtid.

För att Värmdöborna ska kunna ta ställning till hur de vill rösta i EU-valet bjuder Majoritet för Värmdö in alla Värmdöbor till en EU-valdebatt i Gustavsbergsteatern måndagen den 13 maj kl 18-20. Det är gratis entré för alla och dörrarna står öppna från kl 17.30.

EU-kandidaterna som medverkar i debatten är: Abir Al-Sahlani (C), Arba Kokalari (M), Lorentz Tovatt (Mp), Ella Bohlin (KD), Said Abdu (L), Andrine Winther (S), Peter Lundgren (SD) och Jens Holm (V).*

Moderator är journalisten och skribenten Sofia Nerbrand, som är flitigt anlitad som moderator i politiska sammanhang.

All information om EU-debatten hittar du på vår sida för EP-valet 2019 och på Facebooksidan Majoritet för Värmdö.

*Alla nio partier som är representerade i EU-parlamentet har bjudits in att delta och av dessa har åtta tackat ja. Fi har tackat nej.