Stockholms stad
Centerpartiet lokalt
  • / Karin Ernlund

Karin Ernlund

Karin Ernlund är gruppledare för Centerpartiet i Stockholms stadshus och ordförande för Centerpartiet i Stockholms stad.

Jag heter Karin Ernlund. Jag är 32 år gammal, småbarnsförälder och bor i Liljeholmen. Jag brinner för ett friare och grönare Stockholm med fler jobb och företag och med mer tunnelbana och fler cyklar.

Mitt engagemang är lokalt rotat och jag brinner för den lokala politiken eftersom det är där man kan göra skillnad i människors vardag. Barnens förskola, svärföräldrarnas äldreboende och cykelvägen till jobbet är avgörande för att människors ska känner trygghet i sin vardag.

Jag vill att människor ska få bestämma så mycket som möjigt själva och jag vill att det ska vara lätt att göra idéer och drömmar till verklighet. Politiken ska bana väg för människors drivkrafter, inte stoppa med byråkrati, krångel och höga skatter.

Valet 2018 kommer att handla om förhållningssätt. Det kommer att handla ifall man väljer oss som tror på en fri och öppen värld där vi tillsammans kan arbeta för att den ska bli bättre och de som tror att världen bara blir sämre för varje år som går. Jag är övertygad om att öppenhet och frihet gör världen rikare och bättre.

Tillväxt och miljö går hand i hand och jag vill att Stockholm ska ligga i framkant när det gäller miljö och klimat. Vi ska visa att när en storstad växer kan den göra det på ett hållbart sätt genom att bygga modernt och grönt. Bygger vi på höjden kan vi behålla parker och grönområden. Bygger vi bostäder och samtidigt tunnelbana kan man minska utsläpp och trängsel. Bygger vi en blandad och tät stad kan vi bygga bort utanförskap.

Jag tror på att världen kan bli bättre, och att man kan påverka genom politiken. Håller du med? Då behöver jag och Centerpartiet dig. Välkommen som medlem!