Centerpartiet i Stockholm stad söker pressekreterare

Centerpartiet i Stockholms stad gjorde sitt bästa kommunval på 42 år och har därmed ökat från tre till åtta mandat i kommunfullmäktige. Centerpartiet har dessutom för första gången i historien två borgarråd och därmed två rotlar som arbetar med att styra staden under de kommande fyra åren.

Centerpartiet är en del av det grönblå samarbetet med Moderaterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna som är överens om att ta ansvar och leda Stockholm framåt under mandatperioden. Centerpartiet har i samarbetet ansvar för arbetsmarknad, integration, idrott, kultur och stadsmiljö.

Vi söker nu en pressekreterare med ansvar för presskontakter, nyhetsbevakning och långsiktigt kommunikationsarbete.

Vi söker dig som:

  • Tidigare har jobbat som pressekreterare eller har erfarenhet från arbete med medierelationer och politisk kommunikation från Centerpartiet eller annan organisation.
  • Inspireras av att arbeta i en organisation där tempot är högt och värdesätter service och tillgänglighet.
  • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och att självständigt leda processer.
  • Har relevant akademisk utbildning.
  • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret är stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.

Vi ser gärna ansökningar från dig med gedigen erfarenhet från arbete med politik eller kommunikation. Vi ser också gärna ansökningar från dig som vill lära dig det politiska och kommunikativa hantverket och pröva på att arbeta i en av landets mest spännande politiska miljöer.

Som person är du en lagspelare, flexibel, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde:Omgående.

Anställningsform:Anställningen reglernas i kommunallagen 4 kap §33 och § 34. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning samt att anställningen inte kan löpa längre än till mandatperiodens utgång. Dessutom gäller inte bestämmelser som regleras i Lagen om anställningsskydd.

Lön:Enligt överenskommelse.

Ansökan skickas till gustaf.arnander@stockholm.se