C: Majoriteten sköter inte välfärdens kärnuppgifter

DN Stockholm rapporterar idag om den bristande luftkvaliteten i stadens skolor. En krissituation har uppstått i flera skolor och många elever är drabbade. Skarpnäcks skola är värst drabbad. Där är det inte bara luften som brister, utan även bristen på toaletter såväl som trånga gympasalar. Majoriteten höjer skatten men sköter inte välfärdens kärnuppgifter. Det menar Centerpartiet som nu riktar kritik mot majoriteten i stadshuset.

-Skolborgarrådet Burell borde ta sitt ansvar. Majoriteten har haft två år på sig att rusta upp den befintliga skolan och åtgärda felen. Enligt grundskolechefen kan problemet åtgärdas först om fem år, men eleverna kan inte vänta. Vi behöver en akut lösning, och vi behöver en långsiktig, säger Jonas Naddebo (C) tillförordnad gruppledare i stadshuset.

-Det är nu vi befinner oss i högkonjunktur och det är nu vi borde göra investeringar. För en kommun med så välmående ekonomi som Stockholm stad borde detta inte vara ett problem. Majoriteten verkar ha pengar till allt förutom till kärnan inom välfärden, skolan, säger Jonas Naddebo (C) tillförordnad gruppledare i stadshuset.

I årets budget föreslår Centerpartiet att bygga fler, högkvalitativa skolor för att långsiktigt understryka utbildningens betydelse. Centerpartiet lägger också mer pengar på utbildningsnämnden än vad majoriteten gör.

-Skolborgarrådet Burell lägger över allt ansvar på Sisab och förutsätter att de ska lösa problemet. Det är inte att ta ansvar. Nu krävs politisk handlingskraft för att eleverna i Skarpnäcks skola ska få en dräglig skolmiljö, säger Jonas Naddebo (C) tillförordnad gruppledare i stadshuset.