• / Nyheter
  • / Centerpartiet i Stockholm söker pressekreterare

Centerpartiet i Stockholm söker pressekreterare

Centerpartiet i Stockholms stad gjorde 2018 sitt bästa kommunval på 42 år och har för första gången i historien två borgarråd och därmed två rotlar som arbetar med att styra staden. Nu söker vi dig som sympatiserar med Centerpartiets värderingar och vill bidra till en mer liberal och grön huvudstad.

Centerpartiet är en del av det styrande grönblå samarbetet i Stockholms stad, tillsammans med Moderaterna, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna. Centerpartiet ansvarar för arbetsmarknad-, integration-, idrott-, kultur- och stadsmiljöfrågor.

Vi söker nu en pressekreterare med ansvar för presskontakter, nyhetsbevakning och långsiktigt kommunikationsarbete som vill arbeta i en av landets mest spännande politiska miljöer. Tjänsten ingår i ett mindre team bestående av ett flertal borgarrådssekreterare, kanslichef, pressekreterare, våra två borgarråd såväl som ledamöter i nämnder och arvoderade politiker. Du kommer också arbeta tillsammans med politiska tjänstepersoner från andra partier i det grönblå samarbetet. Tempot är högt och uppgifterna är utmanande.

Vi söker dig som:

  • Tidigare har jobbat som pressekreterare eller motsvarande och har erfarenhet av arbete med medierelationer och kommunikation från Centerpartiet, annan organisation eller näringslivet.
  • Inspireras av att arbeta i en organisation där tempot är högt och värdesätter service och tillgänglighet.
  • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
  • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och att självständigt leda processer.
  • Har relevant akademisk utbildning.
  • Har ett stort intresse för lokal politik och en förmåga att fånga upp och agera på bra idéer.

Som person är du en lagspelare, flexibel, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning, men du behöver inte vara medlem i partiet eller ha varit politiskt aktiv tidigare. Vi välkomnar kandidater med andra typer av erfarenheter att söka tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde: Omgående.

Plats: Stockholms Stadshus

Anställningsform: Tjänsten är på heltid, med tillträde så snart som möjligt. Provanställning om sex månader kommer omfatta tjänsten. Anställningen reglernas i kommunallagen 4 kap §33 och § 34. Det innebär bland annat att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning.

Lön: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Skicka CV och personligt brev till gustaf.arnander@stockholm.se senast den 12 februari. Rekrytering sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag.