Minnesord

Minnesord över Kenneth Löthegård

Kenneth Löthegård, 73 år, Mariedal, har hastigt lämnat oss och sörjs närmast av makan Irene och barnen med familjer.

Kenneth ägnade sitt yrkesliv åt IT-branschen och han var en skicklig konsult på området. Efter pensioneringen var han kommunalråd i Enköping och var fram till sin död valledare för kyrkovalet 2021 i Enköpings pastorat. Han var intresserad av idrott och hade styrelseuppdrag i Enköpings konståkningsklubb, liksom i SPF Enabygden.

Men det var i politiken han blev känd i Enköping. Han var en genuin centerpartist som under drygt 50 år hade en rad tunga uppdrag inom partiet och i Enköpings kommun. Han var också den som alltid fixade saker och ställde upp utan att framhäva sig själv. Kenneth var inte de stora ordens politiker, det var i praktisk handling han medverkade till samhällsutvecklingen. Uppdraget som kommunalråd var inget Kenneth strävat efter, men han ställde upp när partiet behövde honom där. Kenneth var en effektiv projektledare – strukturerad, lösningsfokuserad, pragmatisk och underfundig, med en lågmäld intelligent humor och en positiv glimt i ögat.

Kenneth var också, tillsammans med Irene, en god vän till många i vårt parti. Vi är många som känner stor tacksamhet och saknar vår Kenneth.