#01 Ulrika Ornbrant

Ulrika Ornbrant

Ulrika Ornbrant

Jag är 46 år

Mamma till två underbara döttrar.

Jag har jobbat som lärare i över 20 år, största delen på Rombergaskolan men nu jobbar jag på Skolstaskolan. Jag blev lärare av samma orsak som jag blev politiker. Alla människor har rätt att forma sin egen framtid, alla människor har förmågan att forma sin egen framtid. Vissa behöver mer stöttning än andra i den processen och det är där både lärare och politiker kan göra skillnad. Människor har alltid varit viktiga och skola, vård och omsorg ligger mig nära om hjärtat.

Som person är jag oerhört målstyrd. Jag gillar att få tydliga mål men ogillar alltför mycket regelkrångel. Det är bland annat därför jag driver frågan om att kommunen inte ska agera regelkontrollant utan tillsammans med medborgarna sätta upp mål och sedan göra uppföljningar, vare sig det handlar om bygglov, avlopp eller miljöinspektioner.

Jag bor i den lilla byn Jung, strax utanför Enköping. Det är min privata del av paradiset. Det är där jag vilar upp mig och fyller på energi genom att odla min trädgård och njuta av ljuden från livet på landet och blommornas doft. Det är därifrån, och från min barndoms somrar i Vilsberga som engagemanget för landsbygden har sitt ursprung.

Jag betraktar mig själv som kreativ och har provat allt. Från foto, akvarell och oljemålning till gamla hantverk som ljusstöpning, handarbete, dekorationsmålning och keramik. Problemet är att jag älskar att lära mig nya saker vilket gör att jag nog kan anses som ganska bra på mycket men inte jättebra på något. Det är nog samma mekanism som gör att jag inte har någon direkt hjärtefråga, utan att jag hela tiden strävar efter att lära mig om nya delar av samhället.

Jag står för ett nytt ledarskap i Enköping med fokus på landsbygd, ansvar och minskat regelkrångel. Jag hoppas på ditt kryss.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.