Muharrem Demirok på studiebesök i Dannemora gruva

Under torsdagende arrangerade Centerpartiet ett uppskattat studiebesök i Dannemoragruvan för en grupp specialinbjudna gäster. Deltog gjorde bland annat partiledare Muharrem Demirok, Centerpartiets regionråd, vår riksdagsledamot Catarina Deremar samt några företrädare för Centerpartiet i Östhammars kommun. Besöket inleddes på gruvkontoret där man fick information av gruvbolaget Grängex:s VD Christer Lindqvist, och därpå följde en tur ner under jord.

- Det är så spännande att följa gruvbolagets arbete inför nyöppningen av Dannemora gruva. Nu börjar ju snart det praktiska arbetet med att pumpa ur vattnet och inom några år ska det här fantastiska projektet vara i full drift. Vi härifrån bygden är så glada och stolta att få visa upp den här verksamheten. Vår förhoppning är förstås också att de som driver gruvprojektet ska ha nytta av de kontakter som skapas till region- och riksdagsnivå, säger Josefine Nilsson, gruppledare för Centerpartiet i Östhammars kommun.

Efter studiebesöket bjöds centermedlemmar från hela länet in till en träff i Österbybruk. Där talade Muharrem Demirok om aktuella politiska frågor och det blev många givande samtal om allt från krig och gängkriminalitet till fiske, skola och landsbygdspolitik. Ett fyrtiotal tappra centerpartister hade trotsat mörker och ösregn för att vara med på det givande mötet som hölls på Bistro Jernet.