Uppsala
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Stefan Hanna specialinbjuden till kinesiskt hållbarhetskonvent

Stefan Hanna specialinbjuden till kinesiskt hållbarhetskonvent

Under tisdagen och onsdagen höll Centerpartiets kommunalråd Stefan Hanna (C) ett anförande och deltog i flera symposier på ett internationellt hållbarhetskonvent i den kinesiska miljonstaden Guangyuan. Hanna var särskilt inbjuden av Chinese Academy for Social Sciences (CASS) med anledning av tidigare miljöengagemang inom näringslivet och Uppsalas prisbelönta framsteg på hållbarhetsområdet 2010-2014.

- Det är fantastiskt kul att Centerpartiets och Alliansens ambitiösa klimatarbete under förra mandatperioden nått sådan internationell ryktbarhet att jag får den här möjligheten. Jag känner mig enormt hedrad över att ha blivit särskilt inbjuden till det här konventet, säger Stefan Hanna.

Centerpartiet drev mandatperioden 2010-2014 igenom ambitiösa miljö- och klimatmål och flera innovativa hållbarhetsinitiativ, bland annat utvecklades samarbetsplattformen Uppsala klimatprotokoll, kommunens första rena solelsladdstationer invigdes och en branschsatsning på miljöteknik gjordes. Som ett resultat utsåg Världsnaturfonden Uppsala till Sveriges främsta och världens näst främsta klimatstad 2013.

- I mitt anförande och i de paneler där jag deltagit har jag framförallt lyft möjligheterna med samarbete mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Kan man få alla delar av samhället att sträva mot ett gemensamt mål så finns det en oerhörd kraft att förbättra. Jag har bland annat berättat om det framgångsrika klimatarbete som bedrivits via Uppsala klimatprotokoll, fortsätter Hanna. Jag lyfte också fram hur viktigt det är att fokusera på förändrade beteenden, genom motivation, på de 80% av befolkningen som inte ser miljö- och klimatfrågorna som viktiga, fortsätter Hanna.

- De senaste dagarna har varit väldigt lärorika, jag har haft förmånen att utbyta idéer med både forskare, företagsledare och andra politiker från hela världen. Kineserna menar allvar med att ta ledarskapet inom miljö- och klimatförbättringsområdet. Det är bra för Kinas ekonomi eftersom det driver grön tillväxt. Dessutom så har det varit en fantastisk möjlighet att marknadsföra Uppsala kommun och vår cleantech-industri, avslutar Hanna.