Jonas Petersson ny gruppledare för Centerpartiet

Jonas Petersson har valts till ny gruppledare för Centerpartiet i Uppsala. Petersson fick medlemmarnas förtroende på en nomineringsstämma under måndagskvällen, och valdes ikväll formellt av kommunfullmäktigegruppen.

Jonas Petersson kommer ursprungligen från Kalmar och har varit aktiv i Centerrörelsen sedan 2013. Han har tjänat Uppsala som 2:e vice ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden sedan sommaren 2017, och dessförinnan som ledamot i styrelsen för teknik och service samt ersättare i omsorgsnämnden. Hösten 2018 valdes han in i kommunfullmäktige. Efter att ha fått medlemmarnas och fullmäktigegruppens förtroende tar Petersson också plats som ersättare i kommunstyrelsen.

- Jag är hedrad över förtroendet att få leda Centerpartiet i Sveriges fjärde största kommun. Det är ett stort och utmanande uppdrag, men jag tar mig an det med entusiasm och tillförsikt, säger Petersson (C).

Valet i september följdes i Centerpartiet Uppsala av en stormig höst som kulminerade i december med att partiets tidigare kommunalråd uteslöts ur partiet. Under vintern har ett arbete för att samla partiet inletts.

- Min ambition är att vara en enande kraft för partiet. Efter den turbulenta hösten har jag, övriga fullmäktigegruppen och styrelsen ett gemensamt ansvar för att samla partiet. Vi har kommit en bra bit på vägen, men mer återstår att göra, fortsätter Petersson.

En gruppledares primära uppgift är emellertid att företräda sitt parti i politiken. De kommande åren blir viktiga för Uppsalas fortsatta utveckling och Centerpartiet kommer under Jonas Peterssons ledning att vara en aktiv liberal opposition.

- Uppsala växer snabbt och kommunen står inför stora investeringar och massiv utbyggnad. Centerpartiet kommer behövas i debatten om de här investeringarna. Fler än 14 000 Uppsalabor röstade på Centerpartiet i höstens val, min främsta uppgift blir att se till att vi förblir deras röst för ett grönt Uppsala som växer med eftertanke, avslutar Jonas Petersson.