Erik Evestam

Bild

Erik Evestam, Säffle

Jag vill ha ett Värmland där det är lätt att utveckla och utvecklas. Oavsett om du bor i staden eller på landsbygden.

Jag kallar mig idag för landsbygdslobbyist med arbetsplats Lantbrukarnas Riksförbund. I det jobbet möter jag dagligen småföretagare runt om i landet som stöter på problem eller motstånd när de vill utveckla sina företag. Skogsägare, jordbrukare, ägare av vattenkraft, turistföretagare… antalet branscher inom de gröna näringarna är många - men de regler som omgärdar deras verksamheter är ännu fler.

Därför har jag engagerat mig i Region Värmland, för att via politiken påverka förutsättningarna för alla dessa människor och företagare. För även om utveckling i grunden bygger på den enskilde eldsjälens idéer så behöver också de myndigheter och regelverk som finns runtomkring vara stödjande och uppmuntrande. Tyvärr är det inte så idag och detta vill jag arbeta för att förändra.

Jag är född i Forshaga, uppväxt i Ekshärad, men bor nu i vackra Gillbergadalen, Säffle kommun. Mina politiska uppdrag finns som andre vice ordförande i Regionala utvecklingsnämnden. Jag sitter också i kommunfullmäktige i hemkommunen Säffle, där jag även är ordförande i vårt kommunala fiberbolag Säkom AB.

Vill du följa mina åsikter så klicka in på evestam.blogspot.com

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.