Mona Smedman

Foto Mona Smedman

Mona Smedman, Arvika

Välkommen! Vad kul att du vill veta mer om mig och mina tankar.

Jag är uppvuxen på landet utanför Säffle. Kommunal service fanns i form av skolbuss och bokbuss. Med andra ord, om ville vi att det skulle hända något fick vi fixa det själva. Det såg vi ungar till att det gjorde. Minsann. Vi ordnade pingisturneringar, revyer av varierande kvalitet, fixade ”slalombacken”, friidrotts-VM och inte minst alla dessa fikastunder med mammas kanelbullar och jordgubbssaft.

Det jag beskriver ovan är bygden ur en ungdoms perspektiv. När jag använder mina vuxna ögon ser jag en livskraftig bygd med människor som tar eget ansvar, både för sin försörjning och också för att göra fritiden meningsfull. Där engagemanget och viljan att göra livet roligare både för sig själv, och för andra, är drivkraften. Det är i det här sammanhanget jag är uppvuxen och fått med mig mina drivkrafter, mina tankar.

Det här är en av anledningarna till att jag är centerpartist; företagsamheten, tron på att människan vet bäst själv vad som funkar i ens egen vardag.

I botten av allt, djupt rotat i den värmländska myllan ligger medmänskligheten. Det spelar ingen roll varifrån du kommer, hur gammal du är, könstillhörighet, om du tillber någon gud eller om du tycker bättre om hallon än jordgubbar.

Det är när vi jobbar tillsammans för att göra världen omkring oss bättre som vi faktiskt lyckas.

Det är viktigt på riktigt.

Kontakta mig: mona.smedman@centerpartiet.se

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.