Kommunvalsedeln fastställd

Vid måndagkvällens kretsstämma för Centerpartiet i Umeå så fastställdes kommunvalsedeln inför kommande val. Tydlig föryngring och ett mål att nå fler väljare inne i tätorten är fokus.

De första fyra namnen, som med förra valets resultat alltså skulle ha ordinarie platser i kommunfullmäktige, är Mattias Larsson Umedalen, och Anna-Karin Sjölander Teg, på plats ett och två. Följda av två nya namn, Robert Axebro Bullmark, och Maja Westling Mariehem. Kretsstämman beslutade även att Centerpartiets främsta namn i valet är nuvarande gruppledare Mattias Larsson.

- Jag är jätteglad och stolt över att ha fått medlemmarnas förtroende att vara förstanamn i höstens val. Valet i höst kommer att vara ett värderingsval, där Centerpartiet står för tydlighet, öppenhet och ett hela kommunen-perspektiv, där vi vill se ett nytt ledarskap för Umeå , säger Mattias Larsson.

Intresset inför höstens val har varit enormt stort internt i partiet, det märks kanske tydligast i antalet kandidater på listan men också på antalet nya namn. En tydlig skillnad från tidigare val är flera unga kandidater högt upp på listan.

- Jag är glad att nomineringskommittén har lyssnat på medlemmarnas önskan om att lyfta in nya namn högre än tidigare. Centerpartiet har varit ett starkt parti på Umeås landsbygd men har haft sämre stöd inne i tätorten. Med den här listan finns det stor chans till förändring, säger Anna-Karin Sjölander, som under mandatperioden drivit på i frågor om både socialt arbete och en grönare stad.

Här , 164.6 kB. kan du se den fastställda valsedeln i sin helhet.