Annie Lööf mötte Umeborna

Med 34 dagar kvar till valdagen besökte Annie Lööf Umeå under dagen. Ett fullspäckat program med besök hos Polisen, lunch på Gröna Älgen och kampanj i solen på Rådhustorget.

Vikten av lokala och närvarande poliser. Det var en av frågorna som samtalades om under förmiddagens besök hos Polisen. För oss i Centerpartiet är det otroligt viktigt att inga fler polisstationer läggs ner och att polisnärvaron stärks i hela landet. För att kunna genomföra det krävs bland annat fler poliser, och där spelar polisutbildningen en stor roll. I Umeå finns en av landets polisutbildningar och det är den utbildningsort som inte haft problem att fylla platserna.

- Umeå som studentstad är attraktiv, här finns närheten till det mesta och det är glädjande att höra att polisutbildning vid Umeå universitet inte står med tomma platser, säger Mattias Larsson, gruppledare C Umeå, som var med vid besöket.

Gruppbild på Helena Lindahl, Micael Säll Lindahl, Annie Lööf, Mattias Larsson och Lars Bäckström. De står i skuggan utanför Polisens lokaler i Umeå.

Helena Lindahl - riksdagsledamot, Micael Säll Lindahl - Regionpolischef, Annie Lööf - partiledare, Mattias Larsson - gruppledare Umeå och Lars Bäckström - regionpolitiker.

Dagens lunch intogs på Gröna Älgen, en av Umeås populära kvartskrogar som drivs av bland annat Baland Reza. Utöver att vara framgångsrik företagare i stan är Baland även kandidat för Centerpartiet i höstens val till Umeå kommunfullmäktige och riksdagen.

Dagen avslutades med det kanske viktigaste - möten med umeborna i solen på Rådhustorget. Kandidater till både kommun, region och riksdag fanns på plats och mötte väljare. Många fina samtal rapporterades om allt ifrån småföretagande och invandring, till landsbygdspolitik och skatter.

Helena Lindahl, Annie Lööf och Baland Reza utanför Gröna Älgen.