Mattias och Julia nytt presidium i distriktsstyrelsen

Julia Algotsson och Mattias Larsson, nyvalt presidium för Centerpartiet Västerbottens distriktsstyrelse

Under lördagens distriktsstämma för Centerpartiet Västerbotten omvaldes Mattias Larsson, Umeå, till distriktsordförande, och till ny vice ordförande valdes Julia Algotsson, Umeå.

- Jag är såklart väldigt hedrad över det fortsatta förtroendet att leda distriktsstyrelsen. Att Julia, Malin och Lars kommer in som nya ledamöter känns väldigt kul och det kommer att bli en bra omstart så här i början av mandatperioden. Vi tar sikte på ett riktigt bra valresultat 2026, med ökat engagemang i hela länet, säger Mattias Larsson.

Ewa-May Karlsson som varit vice ordförande i styrelsen stannar kvar som ledamot i distriktsstyrelsen.

- Det känns jättekul att bli vald till vice ordförande och jag tackar ödmjukast för stämmans förtroende. Jag hoppas att kunna bidra med mina kompetensområden inom de gröna näringarna, landsbygdsutveckling och klimatomställning, säger Julia Algotsson.

Julia Algotsson är född i Lycksele men bor idag i Umeå. Hon var under åren 2018–2020 adjungerad till styrelsen i sin dåvarande roll som ordförande för Centerstudenter Umeå när hon studerade till Jägmästare och Civilekonom. Sedan dess har hon gått vidare ut till arbetslivet och jobbar idag som extern kommunikatör för LRF. Hennes övriga politiska uppdrag är vice ordförande i Umeå Centerkrets, vice ordförande för Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå kommun samt ersättare i Umeå kommunfullmäktige.

Övriga valda ledamöter i styrelsen är:

  • Madelaine Jakobsson, Nordmaling (omval)
  • Jon Essebro, Lycksele (omval)
  • Carina Sundbom, Skellefteå (omval)
  • Ewa-May Karlsson, Vindeln (omval)
  • Helena Lindahl, Gumbodahamn (nyval, men har senaste åren varit adjungerad)
  • Lars Tängdén, Robertsfors (nyval)
  • Malin Svensson, Tärnaby (nyval)