Ulf Eriksson
Ulf 

Kandidat 1 är Ulf Eriksson som bor i Orrböle där han även växt upp. Ulf sitter just nu som oppositionsråd i kommunen och vill arbeta för att utveckla närings-och föreningslivet i kommunen, bygga fler bostäder och få en långsiktigt hållbar ekonomi. Viktiga förutsättningar för att kunna erbjuda en väl fungerande välfärd genom livets olika skeden. Sommarledigheten ägnar han åt att fostra sin nya stövarvalp.

Sofia Blomquist

Kandidat 2 är Sofia Blomquist som bor i Pengsjö men kommer från Mariehem i Umeå . Hon är jägmästare och arbetar som specialist på skogens sociala värden, är ordförande för centerpartiet i Vännäs och ledamot i barn och utbildningsnämnden på Vännäs kommun. Hon vill ta tillvara medborgarnas idéer och utnyttja vår kommuns fantastiska läge - Vännäs är större än landsbygd och tätort. Dessutom älskar hon att odla och har hund, katt, grisar och höns hemma på gården.

 

LottaKarin Trysberg

Kandidat 3 är LottaKarin Trysberg som bor i Vännäsby men kommer från Vilhelmina. Hon arbetar som lärare på Vännäsby skola och har tidigare drivit restaurang Si Umeå. Hon är intresserad av handarbete, demokrati och jämställdhetsfrågor. Hon vill göra kommunen roligare och mer attraktiv för alla. Hon vill verka för en trygg skolmiljö där alla kan utvecklas efter sin egen förmåga och hon vill se fler drivna företagare i kommunen. Alla människor ska kunna känna att de har möjligheten att skapa sin egen framtid. Hennes nyårslöfte 2018 är att starta upp en vävstuga.

Erik Fastevik

Kandidat 4 är Erik Fastevik som bor i Berg men kommer från Nygård. Arbetar som uppdragsledare och specialist på Sweco. Erik är intresserad av teknik, djur och natur. Han arbetar gärna fysiskt och gillar att bygga saker. Han vill att fler människor ska få komma till tals i kommunen och ha möjlighet att påverka sin egen närmiljö. Erik vill även prioritera digitaltekniken och bygga ut höghastighetsbredband i hela kommunen.

Tommy Bingebo

Kandidat 5 är Tommy Bingebo som bor i Vännäs och arbetar som platsansvarig för lokförare i Umeå samt att han även kör några turer själv. Tommy är intresserad av att vara i skogen, jaga älg och ta hand om barnbarnen. Han vill verka för att politiker ska lyssna till kommunmedborgarnas åsikter och förslag och för att genomföra dem. Han vill även driva på för en attraktiv landsbygd dit människor vill flytta. Tommy är dessutom en hejare på att klyva ved och odla potatis.

Sixten Jonsson

Kandidat 6 är Sixten Jonsson som bor i Mosjö där han även kommer ifrån. Han arbetar som lantbrukare och är ledamot i kommunfullmäktige. Han är intresserad av företagande och lagidrotter i alla former. Sixten vill utveckla kommunen med fler invånare, minska regelkrångel och byråkrati och stimulera för hållbar utveckling. Han anser att det är människor i samverkan som skapar utveckling.

Mie Lindqvist

Kandidat 7 är Ing-Marie "Mie" Lindqvist som bor i Pengfors men kommer från Tväråbäck. Jobbar som arbetshandledare på arbetsmarknadsenheten i Nordmaling men har en bakgrund som undersköternska och är utbildad socionom. Hon har ridit i hela sitt liv och varit aktiv inom Vännäs ryttarförening och Västerbottens ridsportsförbund. Hon vill att alla medborgare i kommunen ska känna sig trygga och känna möjligheten att påverka sitt eget liv. Mie älskar att dansa och är en fena på både foxtrott, bugg och west coast swing. Dessutom brinner hon för personlig utveckling och anser att det aldrig är för sent att lära sig något nytt eller upptäcka nya saker.

Anders Nilsson

Kandidat 8 är Anders Nilsson som bor i Selet där han även kommer från. Han är hemmansägare och egen företagare som intresserar sig för matlagning och böcker. Han vill verka för en ekonomi i balans och utvekla välfärden både inom skola, vård och omsorg. Anders ser landsbygdens frågor som extra viktiga och vill se till att de inte glöms bort. Förutom detta är han pappa till sex barn och har kokat välling sedan 1998.

Fredrik Jakobsson

Kandidat 9 är Fredrik Jakobsson som bor i Hällfors men kommer från Granö i Vindelns kommun. Han arbetar med enreprenad och intresserar sig för skog, jakt, fastigheter och byggnationer av olika slag. Han vill få kommunens ekonomi att gå ihop på sikt och att kommunen ska vara attraktiv att leva och bo i. Fredrik har ett stort engagemang i näringslivsfrågor och vill skapa ett gott företagsklimat i kommunen. För övrigt samlar han på gamla traktorer och bilar.

Monica Höök

Kandidat 10 är Monica Höök som bor i Vännäs men kommer från Kalix. Hon arbetar som ekonomihandläggare och är intresserad av samhällsfrågor, träning och läsning. Hon vill få balans i kommunens ekonomi och utöka antalet invånare. Hon tittar gärna på serier och dessutom har hon spelat bowling i en klubb som var med i högsta ligan i Sverige.

Hanna Lundberg

Kandidat 11 är Hanna Lundberg som bor i Pengfors men kommer från Norrmalm. Hon arbetar som ekonomisk assistent på Folkets hus i Umeå och på fritiden är hon även ordförande i Hällfors skola som drivs genom föräldrakoperativ. Hon brinner för landsbygden, lantbruken och de små företagarna. Hanna har fyra barn tillsammans med sin sambo och frågor som rör barn har en hög prioritering på hennes politiska agenda. Hon anser att det är väldigt viktigt att det ska finnas olika valmöjligheter för förskola och skola så att föräldrar och barn ska kunna känna vad som passar bäst för deras behov.

Thomas Moberg

Kandidat 12 är Thomas Moberg som bor i Vännäsby men kommer från Storuman. Arbetar som transportledare på Kaj Johansson åkeri. Älskar att köra skoter och tar gärna sin Yamaha på äventyr så fort han får en chans. Han är intresserad av samhällsfrågor och ser de ekonomiska frågorna som viktiga för kommunen. Han vill skapa ett bra ekonomiskt läge för kommunen genom att tänka långsiktigt och planera för framtiden. Dessutom har han vunnit tävlingar i heavy ecodriving med lastbil.

Maria Olofsson

Kandidat 13 är Maria Olofsson som bor i Vännäs men kommer från Hällfors och har sina rötter i Björkvattsdalen, Tärnaby där hon gärna vistas. Hon arbetar på APL som läkemedelstekniker, är nämndeman i Hovrätten och fritidspolitiker. Maria gillar byggnadsvård och vill restaurera det mesta som räddas kan. Skogen är hennes pelarsal och hon älskar sina perserkatter. Hon gillar även att upptäcka nya platser och att fotografera. Dessutom har hon bott och arbetat i Bayern, Tyskland. Förutom tyska språket lärde hon sig mycket om byråkrati och konservativt styre. Maria vill att Vännäs kommun ska inse värdet av den gröna näringen och utveckla den. Ta till vara våra naturresurser på ett klokt sätt och marknadsföra oss för utökad upplevelse- turism, tex vandringsleder och vintersport. Hon tycker att vi i Vännäs Kommun har nära till allt som behövs för att leva ett rikt liv.
.

Åke Sandström

Kandidat 14 är Åke Sandström som bor i Pengsjö på hemgården där han är född. Han är pensionär men har tidigare varit riksdagsledamot för Centerpartiet. Han är intresserad av skog och landsbygdspolitik samt idrott och fritidsfrågor. Åke vill öka bostadsbyggandet i kommunen, ha en hemtjänst värd namnet och att det ska bli enklare att bygga och driva företag. Han har varit förtroendevald i Vännäs sedan 1963 och gjorde en Svensk klassiker redan 1984. Han har fällt över 100 älgar och introducerar just nu jakt och viltvård för tredje generation.

Ellinor Lundberg

Kandidat 15 är Ellinor Lundberg som bor i Vännäs som hon även kommer från. Hon arbetar som bonde och boendehandledare inom handikappomsorgen. Hon har 7 barn och 18 barnbarn och är gärna navet i hjulet för sin stora familj. Hon älskar att laga mat och håller dörren öppen för nya människor. Ellinor tycker att det viktigaste för Vännäs är att ta hand om de gamla som byggt samhället och att vi bör ta bättre hand om de äldre som saknar anhöriga. Hon besteg Tavelsjöberget i sommar och menar att med vilja klarar man mycket och ju fler man älskar desto mer kärlek får man tillbaka.

Hans Nygren

Kandidat 16 är Hans Nygren som bor i Hällnäs men hommer från Hednäs. Är numera pensionär men har tidigare arbetat som teknisk officer med placering främst i Umeå. Han är intresserad av samhällsfrågor i allmänhet och vill gärna ägna mycket tid till familjen, jakt, friluftsliv och i fritidshuset. Hans är ordförande för Jägareförbundet Vännäs som har drygt 300 medlemmar. Han är medlem i Vännäs Lion Club samt sitter i landsbygdsrådets styrelse. Han vill arbeta för att både landsbygd och tätort ska ha samma/likvärdiga förutsättningar, för oavsett var vi bor så betalar vi lika mycket till det gemensamma. Valfrihet i skola omsorg tycker han också är viktigt. Ökad befolkningstillväxt och företagande i kommunen både på landsbygd och i tätorten är andra frågor han brinner för. Dessutom spelar Hans med i Högås Ukuleleorkester sedan starten.

Margareta Vigren

Kandidat 17 är Margareta Vigren, som bor i Vännäsby, men har bott 38 år på Norrmalm. Hon är medlem i Missionskyrkan och dessutom volontär i flera föreningar. Hon vill skapa trevliga mötesplatser för människor i olika åldrar, olika livssituationer och nationaliteter gärna i kombination med god mat. Genom sitt tidigare yrkesliv inom handikapp-omsorgen har hon en stark medkänsla för den lilla människan. Alla har olika förmågor, men samhället har svårt att ta till vara på människor som ställs utanför arbetslivet. På fritiden reser hon med maken i husbil eller på motorcykel. Hon är med i en bok-cirkel och tycker om att läsa böcker, gärna biografier eller de som har en historisk anknytning.

Bertil Burén

Kandidat 18 är Bertil Burén som bor i Vännäsby men kommer från Strandholm i Bygdsiljum. Han är pensionär sedan två år och intresserar sig av samhällsfrågor, ekonomi och kyrkliga frågor. Han vill få kommunens ekonomi i balans, att vi ska vårda det vi har i kommunen och skapa rimliga villkor för de som är anställda inom vården. För övrigt umgås han gärna med barnbarnen och ägnar sig åt sport och motion så ofta han kan.

Annika Jansson

Kandidat 19 är Annika Jansson som bor i Vännäs där hon även kommer ifrån. Hon arbetar som enhetschef på arbetsmarknadsenheten i Vännäs kommun där hon från jobba med frågor som hon brinner för. Hon tycker om att vara ute i naturen och umgås med familjen. På lediga stunder tar hon gärna en tur på deras Ski-doo. Annika vill verka för att alla medborgare i kommunen ska ha en plats där de trivs och känner sig trygga. Alla ska känna välkomna till kommunen oavsett ursprung eller läggning. Hon vill även att Vännäs kommun ska satsa på att hålla kvar ungdomarna genom möjligheter till jobb. Dessutom älskar Annika att åka flygplan med sin son Malte (kandidat nr 31) som precis tagit flygcertifikat.

Daniel Strand

Kandidat 20 är Daniel Strand som bor i Västra Spöland som han även kommer ifrån. Arbetar som jordbrukare och det passar honom perfekt eftersom att han älskar att köra traktor. Redan som 7- åring satt han bakom spakarna för första gången. Numera trivs han även väldigt bra på skoterdynan. Daniel vill utöka produktion och handel av närproducerad mat och minska importen på sådant vi kan skapa själva.

Anna-Britt Lindberg

Kandidat 21 är Anna-Britt Lindberg som bor i Vännäs men kommer från en by utanaför Ö-Vik. Hon är just nu pensionär men har tidigare arbetat som tandsköterska och varit mjölkproducent i 31 år. Hon är intresserad av det mesta mellan himmel å jord, miljön, jord och landsbygdsfrågor, djur och natur. Anna-Britt vill att Vännäs ska vara en bra kommun att bo i. Vill ha fler valmöjligheter för skola, vård och omsorg. Hon vill även värna om landsbygden så att fler vill bo och verka där. Dessutom är hon en riktig travnörd.

 

Roland Folkesson

Kandidat 22 är Roland Folkesson som bor i Vännäsby som han även kommer från. Han är företagare och har varit det i hela sitt liv, från lumpen och framåt. Han är intresserad av teknik, natur och samhällsfrågor. Roland vill skapa resurser för att kunna utveckla hela Vännäs kommun.

Leif Lindgren

Kandidat 23 är Leif Lindgren som bor i Östra Spöland som han även kommer från. Han arbetar som lantbrukare och driver Leva Gård tillsammans med sin fru. Han är intresserad av längdskidor, friidrott, skog och natur. Leif vill skapa förutsättningar för att kommunen ska upphandla lokal mat och kunna skapa bostäder åt alla som vill bo här. Han tycker även att det är viktigt att kommunen stöttar det lokala föreningslivet. Dessutom har han gått simskola i Vännfors.

Nils Östgård

Kandidat 24 är Nils Östgård.

Leif Eriksson

Kandidat 25 är Leif Eriksson.

Anders Nilsson

Kandidat 26 är Anders Nilsson som bor i Vännäs men kommer från Dorotea. Han arbetar som VVS-montör och är ersättare i nämden för plan och miljö. På fritiden diskuterar han gärna politiska frågor, umgås med sina tre barn, kör familjens Ski-doo summit 850 och ägnar sig åt pistolskytte. Anders brinner för frågor som rör vård, omsorg och skola. Han tycker att vi ska bygga fler förskolor i kommunen och göra en översyn av renoveringsbehov av de befintliga. Han vill även bygga fler bostäder. Dessutom älskar han att fiska och rekordet är en gädda på 7 kg som han fick upp i Storbäck.

Mattias Eriksson

Kandidat 27 är Mattias Eriksson som bor i Västra Vännfors där han även har vuxit upp. Han arbetar med att köra timmerbil och på fritiden kör han gärna skoter. Hundar och jakt är ett annat stort intresse. Mattias vill verka för att Vännäs ska vara en fungerande kommun för alla. Dessutom älskar han att lära sig nya saker.

Anders Wonkavaara

Kandidat 28 är Anders Wonkavaara.

Torbjörn Bingebo

Kandidat 29 är Torbjörn Bingebo.

Roger Larsson

Kandidat 30 är Roger Larsson som bor i Selet men kommer från Rengsjö i Hälsingland. Han är numera pensionär men arbetade tidigare som psykolog. Han är intresserad av hundar, natur och litteratur. Roger vill att hela kommunen ska fungera, att det ska få finnas privata alternativ och att landsbygden ska vara ett attraktivt ställe att bo på. För övrigt så har han sju barn och 13 barnbarn.

Malte Andersson

Kandidat 31 är Malte Andersson.

Lennart Fransson

Kandidat 32 är Lennart Fransson.

Thomas Moberg
Ordförande i kretsstyrelsen för Centerpartiet Vännäs Ledamot i Liljaskolans styrelse Ersättare i...
Ulf Eriksson
Gruppledare och oppositionsråd Ledamot i kommunfullmäktige Vice ordförande i kommunstyrelsen
Sofia Blomquist
Vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden Ledamot i kretsstyrelsen för Centerpartiet Vännäs...

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.