Anna Gunstad Bäckman ny ordförande

Bild på Anna Gunstad Bäckman

På lördagens distriktsstämma i Köping valdes Anna Gunstad Bäckman till ny ordförande för Centerpartiet i Västmanland. En enig stämma ställde sig bakom valberedningens förslag.

- Det är en ära och stor glädje att få ta över ordförandeposten efter Birgitta Andersson. Det är med största engagemang som jag tar över detta uppdrag och det kommer vara otroligt roligt och inspirerande, säger Anna Gunstad Bäckman efter att ha blivit vald.

Birgitta Andersson har varit ordförande i fem år och efter många fler år som styrelseledamot och kassör lämnar hon nu distriktsstyrelsen

- Jag kände att det var rätt tid att lämna ordförandeposten nu inför valet 2018, Anna är väldigt taggad att ta över och hon brinner för att arbeta med centerfrågorna och hon är kunnig, kommenterar Birgitta Andersson ordförandebytet.

Ny styrelse

Den nya distriktsstyrelsen består av nio ledamöter och förutom nyval på ordförandeposten är även Lina Johansson, Kungsör ny i styrelsen. Efter distriktsstämman ser styrelsen ut enligt följande:

Ordförande

Anna Gunstad Bäckman (nyval), Hallstahammar.

Vice ordförande

Barbro Larsson (omval), Sala.

Ledamöter

Jenny Adolphson (omval), Köping.
Lina Johansson (nyval), Kungsör.
Fredrik Melin (omval), Västerås.
Sören Mårtensson (omval), Köping.
Helena Norrby (omval), Skinnskatteberg.
Indi Persson (omval), Västerås.
Per Rostad (omval), Västerås.

Bild på den nyvalda distriktsstyrelsen.

På bilden från vänster: Barbro Larsson, Helena Norrby, Indi Persson, Lina Johansson, Anna Gunstad Bäckman, Sören Mårtensson, Jenny Adolphson och Per Rostad. Foto: Magnus Nystedt.