Centerpartiet ökar antalet röster

Fler röstar på Centerpartiet i alla tre valen och ett nytt mandat i Regionfullmäktige. Det är slutsatserna från valnattens resultat. Nu inväntas den så kallade onsdagsräkningen.

- Jag är så otroligt stolt och glad över det engagemang och den tid som vi gemensamt lagt ner i denna valrörelse i hela Västmanland - det har delats flygblad, knackats dörrar, bjudits på otaliga koppar kaffe och delats inlägg på sociala medier som aldrig förr. Jag är en otroligt stolt distriktsordförande och nationellt gör vi vårt bästa valresultat på 30 år vilket är fantastiskt, säger Anna Gunstad Bäckman.

På onsdag sker den slutgiltga rösträkningen på Länsstyrelsen och inte förrän då kan vi säkert veta resultatet. Personkryssen kommer dessutom dröja ytterligare en tid.

För Centerpartiet i länet kan dock följande konstateras än så länge:

  • Ett nytt mandat i regionfullmäktige - och de rödgröna har förlorat majoriteten.
  • 2 673 nya röster i riksdagsvalet - som med en gnutta hopp kanske kan ge ett riksdagsmandat.
  • Både förlorade* och vunna mandat i kommunerna, tyvärr så mister vi platsen i Fagersta och blir utan representation där.

Den slutgiltiga räkningen som Länsstyrelsen gör blir avgörande hur det slutgiltiga resultatet blir för Centerpartiet i Västmanland.

Se valresultatet för din kommun, landstinget eller riksdag

* Flera kommuner minskar antalet fullmäktigeplatser, därav har C förlorat mandat i en del kommuner fastän man fått fler röster.