Ökat fokus på hållbar mobilitet och framtidens Västerås

Lars Kallsäby, Centerpartiet, tar sig an nya uppdrag som ordförande i Mälarhamnar, ordförande i Fibra samt styrelseledamot i Mälarenergi och aviserar samtidigt att han kliver av posten som fullmäktiges ordförande och ordförande i Västerås Flygplats.

Centerpartiet vill utveckla framtidens Västerås till en smart stad där människor och varor enkelt kan röra sig hållbart med hjälp av ny teknik. Tack vare regeringens satsningar på infrastruktur och den gröna omställningen ser vi möjligheten att med el, biodrivmedel och ny teknik ställa om till mer hållbara sätt att röra oss och transportera varor i vår region.

-Tack vare mina erfarenheter i byggnadsnämnden och flygplatsbolaget kan jag bidra med ett bredare helhetstänk i Fibra och Mälarhamnar där vi bättre länkar samman alla olika infrastrukturslag och utnyttjar nya lösningar, säger Lars Kallsäby.

I och med detta kopplar Centerpartiet greppet om sjöfarten i hela Mälaren. Det är nämligen en centerpartistisk ordförande även i Stockholms hamnar. Centerpartiet satsar på hållbar, grön mobilitet och infrastruktur både nationellt och lokalt som ett sätt att rivstarta ur krisen.

-Uppdraget som kommunfullmäktiges ordförande är det finaste hedersuppdraget man kan ha i den kommunala politiken. Jag lämnar med varm hand över klubban till socialdemokraterna som kommer att utföra det uppdraget på ett klokt sätt och jag ser fram emot att arbeta mer operativt och fokusera på att utveckla hållbar infrastruktur i framtidens Västerås, vår region och runt Mälaren, säger Lars Kallsäby.

-Det är ingen hemlighet var jag står i flygplatsfrågan så jag tycker att det blir bättre med en annan centerpartist i flygplatsstyrelsen från och med nu. Det ska bli spännande att ta med mig mina erfarenheter och fortsätta arbeta fokuserat för en smart region med hållbara resor och transporter i framtidens Västerås.


För mer information och kommentarer kontakta
Lars Kallsäby, C, 073-655 50 83
Eva-Lotta Svensson, ordförande C, 073-036 60 66

Länk till P4 Västmanlands intervju

Länk till inslag från SVT Västmanland