Västerås
Centerpartiet lokalt
 • / Västerås Flygplats

Västerås Flygplats - varför behövs den?

Västerås Flygplats är nedläggningshotad. Centerpartiet vill ha den kvar för att säkra västmanlänningarnas beredskap och för att driva på omställningen till klimatsmart flyg. På den här sidan samlar vi goda argument i form av debattinlägg, videoklipp och annat matnyttigt.

Våra Artiklar om Västerås Flygplats

 • 2020-09-22

  Ökat fokus på hållbar mobilitet och framtidens Västerås
  Lars Kallsäby, Centerpartiet, tar sig an nya uppdrag som ordförande i Mälarhamnar, ordförande i Fibra samt styrelseledamot i Mälarenergi och aviserar samtidigt att han kliver av posten som fullmäktiges ordförande och ordförande i Västerås Flygplats.
  Läs mer
 • 2020-09-11

  Svar till Molanders ledare i VLT 8 september
  VLTs ledare publicerad 8 september hade rubriken "C spelar ett högt spel i bråket om flygplatsen - Partiet kan knappast räkna med stöd i sina hjärtefrågor längre". Här är vårt svar till Molander.
  Läs mer
 • 2020-08-20

  Västerås flygplats räddar liv
  Flygplatsens samhällsnytta för att kunna rädda både liv och egendom är en av anledningarna till att vi i Centerpartiet vill behålla den infrastruktur som behövs för ambulansflyg, brandbekämpningsflyg och flyg som kan snabbt kan leverera förnödenheter i en krissituation oavsett väder.
  Läs mer
 • 2020-05-16

  Centerpartiet sänder live!
  Centerpartiet sänder live för att sprida kunskap om varför Västerås Flygplats behövs. Gå in och gilla, kommentera, dela och tagga i livesändningarna. Hjälp oss att sprida dem.
  Läs mer
 • 2020-04-29

  Centerpartiet röstar emot förslaget att avveckla västerås flygplats
  Under kommunstyrelsens sammanträde onsdagen 29 april röstade Centerpartiet avslag på S, L och MPs förslag att avveckla Västerås Flygplats och lämnade in följande reservation:
  Läs mer

Intervjuer och filmer om Västerås Flygplats

Centerpartiet Västerås sänder Live!
Centerpartiet Västerås Youtubekanal