Västerås Flygplats - varför behövs den?

Västerås flygplats framtid ska avgöras i en folkomröstning den 21 mars. Centerpartiet vill ha den kvar för att:

 • driva på omställningen till klimatsmart flyg
 • säkra västmanlänningarnas beredskap och tillgång till vård
 • ge förutsättningar för ett växande globalt näringsliv i Västerås

Läs om folkomröstningen på lättläst svenska genom att klicka här.

Hör Agnes Svedberg, Lars Kallsäby och Jonathan Taki berätta om varför Centerpartiet vill ha Västerås flygplats kvar i videon nedan.

Våra Artiklar om Västerås Flygplats • Debatt: Ledarskap handlar om att prioritera rätt
  I snart ett år har diskussionen om en nedläggning av Västerås flygplats pågått. Aldrig förr har en lokal fråga engagerat så många! Ett engagemang som lett till att Västerås invånare för första gången någonsin ska få utöva sin demokratiska rättighet i en lokal folkomröstning den 21 mars.

  Läs mer


 • Ökat fokus på hållbar mobilitet och framtidens Västerås
  Lars Kallsäby, Centerpartiet, tar sig an nya uppdrag som ordförande i Mälarhamnar, ordförande i Fibra samt styrelseledamot i Mälarenergi och aviserar samtidigt att han kliver av posten som fullmäktiges ordförande och ordförande i Västerås Flygplats.
  Läs mer


 • Svar till Molanders ledare i VLT 8 september
  VLTs ledare publicerad 8 september hade rubriken "C spelar ett högt spel i bråket om flygplatsen - Partiet kan knappast räkna med stöd i sina hjärtefrågor längre". Här är vårt svar till Molander.
  Läs mer


 • Västerås flygplats räddar liv
  Flygplatsens samhällsnytta för att kunna rädda både liv och egendom är en av anledningarna till att vi i Centerpartiet vill behålla den infrastruktur som behövs för ambulansflyg, brandbekämpningsflyg och flyg som kan snabbt kan leverera förnödenheter i en krissituation oavsett väder.
  Läs mer


 • Centerpartiet sänder live!
  Centerpartiet sänder live för att sprida kunskap om varför Västerås Flygplats behövs. Gå in och gilla, kommentera, dela och tagga i livesändningarna. Hjälp oss att sprida dem.
  Läs mer

Intervjuer och filmer om Västerås Flygplats

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.