Alingsås
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Ja till C-förslag: Bjärke får medborgarkontor

Ja till C-förslag: Bjärke får medborgarkontor

Sanna Nerell, ledamot i kommunfullmäktige

Ett medborgarkontor i Sollebrunn för bättre samhällsservice till alla Bjärkebor.
Det blir verklighet efter att fullmäktige röstat igenom en motion från Centerpartiet.
- Det känns som att man börjar tänka landsbygd och att Bjärkeborna ska ha en framtid, säger C-politikern Sanna Nerell till Alingsås Tidning.

Trots att tusentals människor bor i Bjärke finns det inget medborgarkontor, utan invånarna hänvisas till Alingsås för att träffa representanter från kommunen.

Men nu blir det ändring på det - tack vare Centerpartiet. Kommunfullmäktige har röstat igenom en motion från C-ledamoten Sanna Nerell, där det föreslås att ett medborgarkontor ska öppna på torget i Sollebrunn.

Lokalen ska även fungerar som en förlängd arm till Turistbyrån i Alingsås, dit de cirka 100 000 turister som varje år besöker Bjärke kan vända sig.

Och lokalen kan användas till ännu mer.

- Jag tänker också att Arbetsförmedlingen och Migrationsverket kontinuerligt kan bemanna lokalen, säger Sanna Nerell till AT.

Hon ser framför sig en eldsjäl som bemannar kontoret och ser till att invånare och turister får den service de efterfrågar.

- Det ska vara en person som brinner för bygden, som har lokalkännedom och som kan leda vilsna turister rätt, säger Nerell.