Anders Ådahl


Ledamot i kulturnämnden

Jag har länge intresserat mig för energi- och miljöpolitik, men det som fick mig att engagera mig politiskt inför valet 2018 var det hårdnande samhälls- och samtalsklimatet. Jag vill värna den liberala demokratin, och allas vår rätt till frihet och trygghet. Jag är grön socialliberal.

Till vardags jobbar jag med energiforskning. Jag cyklar gärna eller åker längdskidor. Är förtjust i ord och svenska språket. Gillar det oväntade och udda och fascineras av människors påhittighet.

Kultur är ytterst demokrati och frihet. Inskränker vi kulturen får vi ett fattigare samhälle med lägre i tak och en minskad förståelse mellan olika individer i samhället.

Det här är viktigt för mig i kulturpolitiken:

  • Tillgängliggöra kultur i hela regionen.
  • Värna kulturens frihet och ha god balans mellan politikens styrning och utövarnas profession. Eftersöker mer transparens i kulturpolitiken.
  • Arbeta för att både ha kultur av världsklass (spets) i regionen och skapa en mylla för de många kulturarbetarnas möjligheter (bredd)
Kontakta Anders Ådahl

Kontakta Anders

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.