Möten på distans

Ibland gör avstånd och yttre faktorer att vi inte kan eller ska mötas i det fysiska rummet. Idag finns dock en uppsjö av verktyg som förenklar möjligheterna att kunna arrangera möten via telefon eller videosamtal.

Program och appar

  • Microsoft Teams, kräver att du som kallar till mötet har licens, sen kan du bjuda in andra via mejl - kontakta någon i personalgruppen så får du hjälp med Team
  • Skype (gratisversion), du som kallar till mötet ringer upp samtliga som ska närvara. Du som kallar till mötet behöver ett Skype-konto.
  • Facebook Messenger gruppsamtal eller videochatt, för mindre grupper om max 8 personer funkar det fint att bilda en Messenger grupp och genomföra mötet via videochatt. Dock ej lika säkert som de ovan.

Omröstningar

För omröstningar kan exempelvis Mentimeter.com användas. Du som mötesansvarig skickar ut en länk som deltagarna kan logga in med via sina mobiler

Checklistor

Vill du ha hjälp att lägga upp ett distansmöte?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom två arbetsdagar.


Är det ett videomöte? * (obligatorisk)
Är det ett videomöte?


Ska du/någon i mötet visa dokument för deltagarna under mötet? * (obligatorisk)
Ska du/någon i mötet visa dokument för deltagarna under mötet?


Oscar Dahl
Verksamhetsutvecklare, nätverks- och mötesansvarig

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.