Trygghet för oss är nära vård

Det är ett år kvar till valet 2018. Vi i Centerpartiet jobbar för att du, oavsett var du bor, ska ha samma möjligheter till snabb och bra vårdkontakt.

Vi vill att du ska känna dig trygg och veta att hjälp finns nära, oavsett tid på dygnet, dag i veckan eller geografiskt avstånd.

Idag finns det de som har svårt att ta sig till en vårdcentral eller en akutmottagning. Många av dessa personer är äldre eller har ett stort vårdbehov. En sådan resa kan vara mycket energikrävande, i vissa fall helt omöjlig att genomföra.

Det är därför vi jobbar vidare med mobila hemsjukvårdsläkare som utgår från vårdcentralen samt med specialistsjukvårdsteam som utgår från sjukhusen. Det är på det här sättet som fler kommer kunna få mer avancerad sjukvård i sin trygga hemmiljö.

Många känner oro över att inte ha en fast läkarkontakt idag. Att känna tillit till personen som sköter om dig när inte mår bra, det tycker vi är viktigt. Som patient ska du inte behöva vara orolig över vilken läkare du kommer träffa. Då är en fast vårdkontakt på vårdcentralen väldigt viktig för att skapa kontinuitet och trygghet för patienten, och det jobbar vi för att du ska få.

Vi behöver vidareutveckla dagens vårdval. Valfriheten för dig som patient ska bidra till både kvalitet och tillgänglighet. Vi vill också att det ska vara enklare att starta upp en vårdcentral genom att få ett mer begränsat uppdrag i början, som succesivt kan utökas under de första etableringsåren. Resultatet blir fler småföretagare som öppnar nya eller tar över befintliga vårdcentraler i hela Västra Götaland.

Ny teknik gör det enklare för dig som patient. För oss är det självklart att vården ska skicka påminnelser via sms och att du ska kunna prata med vårdpersonal på nätet. Vi vill att vården ska nyttja den digitala utvecklingen.

Centerpartiet kallar det nära vård. Vård som är nära människan, för att du som patient ska känna trygghet och närhet till din vårdcentral och till din läkare, alla dagar – året om.

Så engagerar du dig - bli medlem idag!

Brinner du för allas rätt till trygg och nära vård? Vill du kämpa för ökad frihet i samhället? Vi behöver dig och du kan göra skillnad!

Du kan ansöka om medlemskap på tre olika sätt.

  1. Fyll i formuläret på denna sida. Eller:
  2. Skriv Centerpartiet (mellanslag) personnummer (mellanslag) mejladress och skicka till 726 72 så får du en avi på 150 kr hem i brevlådan. Eller:
  3. Skriv ditt personnummer, mejladress och swisha 150 kr till nr 123 421 85 33.

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Klicka här om du vill läsa mer.

Text

Text