Annie Lööf

Jag blev centerpartist därför att jag ville förändra. Jag vill att människor ska få bestämma mer själva och jag vill bygga samhället på ett hållbart sätt.För mig är det självklart att du ska få bestämma vilken skola dina barn ska gå i, vad du vill jobba med eller var du vill bo. Men då måste det finnas förutsättningar för jobb, skola och service i hela landet. Vi kallar det närodlad politik.

sol-has-bg sol-light-text sol-green-tone

Aktuellt med Annie Lööf

Visa fler artiklar

Annies ord

För oss i Centerpartiet är det självklart att du ska få bestämma mer själv. Vi är allergiska mot centralisering och styrning uppifrån. Centerpartiet vill att beslut ska fattas så nära dig som möjligt. Helt enkelt därför att vi är övertygade om att människor är kloka nog att bestämma själva, oavsett vem du är, vilken bakgrund du har och var i landet du bor.

Men det är inte alltid vår egen kraft räcker till. Till exempel om vi blir sjuka eller arbetslösa. Då måste vi kunna lita på att vi får hjälp från varandra. Vi har ett gemensamt ansvar att skapa ett samhälle där vi tillsammans stödjer den som inte orkar, får eller kan arbeta och försörja sig själv.

Om vi ska ha pengar till den gemensamma välfärden så måste människor ha ett jobb att gå till. Det hänger ihop. Och det är därför som företagen är så viktiga för oss. De skapar jobben som vårt samhälle behöver så otroligt mycket.

Vi blir allt fler som vill göra vårt bästa för miljön och klimatet. För att göra skillnad, på riktigt, behöver vi både skarpa krav på dem som förorenar och möjligheten att göra smarta miljöval i vardagen. Så bygger vi ett hållbart samhälle.

Steg för steg gör Centerpartiet Sverige grönare, friare och mer företagsamt. Jag hoppas att du vill vara med på den resan.

Hälsningar Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet

Filmer med Annie Lööf

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.