Centerpartiet presenterade valaffischer till EU-valet

Idag presenterade Muharrem Demirok, partiledare och Emma Wiesner, toppkandidat till Europaparlamentet, Centerpartiets valaffischer. Pressträffen hölls på Gärdet i Stockholm.

Med knappt tre veckor kvar till att förtidsröstningen öppnar så presenterades idag Centerpartiets valaffischer. Affischerna går alla under temat ”Håll gränsen”, som också är huvudtemat för partiets kampanj.

- Jag var fem år 1981, när den sovjetiska ubåten strandade på svenskt vatten. När Thorbjörn Fälldin sa de bevingade orden ”Håll gränsen.” De orden betyder något särskilt för oss centerpartister, säger Muharrem Demirok.

Valaffischerna har tagits fram inhouse av Centerpartiets kampanj- och strategienhet. Det har lett ett gediget arbete för att utvärdera tidigare valrörelsers tryckta material. De har tagit hjälp av engagerade centermedlemmar i hela landet för att ta fram en användbar och tydlig kampanj.

På affischerna finns både bilder på partiledare och toppkandidater, men också AI-genererade bilder på djur.

- De senaste åren har jag arbetat varje dag i Bryssel och Strasbourg med att just hålla gränsen mot fossilkramarna och klimatförnekarna. Jag är glad att Centerpartiets valkampanj fortsätter på det temat och att vi tar tydlig ställning. För freden, friheten och klimatet, säger Emma Wiesner.

Här , 11.2 MB. kan du se Centerpartiets valaffischer och tryckmaterial inför valet till Europaparlamentet 2024.