Förvalskampanjen "Närodlad politik" lanseras

Idag släpper Centerpartiet sin förvalskampanj ”Närodlad politik”. Målet med kampanjen är att lyfta fram Centerpartiets arbete för att människor ska få bestämma mer själva och satsningar på jobb i hela landet.
Idag är första dagen på Centerpartiets annonskampanj under valåret. Den ska beskriva närodlad politik och konkreta frågor kopplat till jobb i hela landet. I kampanjen ingår print och digital annonsering i riks- och branschmedia, en kampanjfilm som beskriver närodlad politik som ligger på Youtube, ökad aktivitet på nätet och Centerpartiets nya webbplats, samt lokala aktiviteter kopplat till jobb åt unga.
Förvalskampanjen sträcker sig från mars-april; en period som är viktig för att starta den politiska dialogen inför kommande valrörelser där EP-valet är först ut.
- För oss handlar närodlad politik om att utveckling inte kan dikteras uppifrån; den växer fram om människor, eldsjälar och småföretag har rätt förutsättningar. Jobb åt unga, bättre villkor för småföretagen och utveckling i hela landet är centralt i kampanjen och hjärtefrågor för oss, säger partisekreterare Michael Arthursson.
Centerpartiets analyser visar att partiet kan attrahera värdefasta väljare ifrån främst socialdemokraterna och miljömedvetna väljare främst från miljöpartiet. Kampanjen är betydelsefull för att Alliansen som helhet ska göra ett bra val.
Förvalskampanjen presenteras vid en presskonferens som hålls under tisdagen.