Annie Lööf: Genomsnittssvensken tänker precis som vi


En stor majoritet av svenska folket vill att EU ska satsa mer på miljön, de vill minska detaljstyrningen från EU och de säger nej till euron som valuta i Sverige. Det visar en undersökning från Demoskop som Centerpartiet beställt. Tänka sig, det är precis vad jag och Centerpartiet går till val på.
Det skriver Annie Lööf idag på Expressen debatt.
Beslut ska fattas så nära människor som möjligt, oavsett om det gäller i Sverige eller EU. Därför är den politik som Centerpartiet driver i Bryssel lika närodlad som den hemma i Sverige, skriver Annie Lööf.
För att EU ska fungera så bra som möjligt behöver EU fokusera på rätt saker. Det handlar om exempelvis miljö, klimat eller kampen mot internationell brottslighet. Vad EU inte ska ägna sig åt är detaljstyrning och därför säger Centerpartiet nej till:
1. EU:s rätt att försvåra för unga att få jobb
2. EU-skatt
3. Moms på idrottsgårdar, bygdegårdar och syjuntor
4. EU:s försök att bestämma över snuset.
- För Centerpartiet är det självklart att EU behövs och har en viktig roll att spela och kan göra mycket gott. Men det kräver att detaljstyrningen minskar och att makten flyttar närmare de som berörs. Statistiskt sett tycker de flesta väljare som Centerpartiet i dessa frågor, säger Annie Lööf.
Läs hela debattartikeln här.