Annie Lööf inför kvällens debatt - miljontals svenskar förtjänar ett svar

Svenskarna förtjänar att veta vilken politik de röstar på, därför ställer jag inför ikväll tre frågor till Stefan Löfven. Sju miljoner röstberättigade svenskar förtjänar att få svar. Det skriver Annie Lööf i en debattartikel inför kvällens stora partiledardebatt i SVT.
Två tredjedelar av de vallöften som oppositionen givit saknar finansiering. Det är ett problem i sig självt. Mer oroväckande är att en rödgrön röst är att köpa grisen i säcken. Mörkläggningen av vilken politik och vilka förslag som ska bli verklighet om de vinner valet är ohederlig.
Ska Sverige vara ett öppet land? En liberal milstolpe genomförd av oss och Miljöpartiet är möjligheten att invandra om det finns ett jobb som väntar. Många kommuner har minskande befolkning och företag hittar inte alltid rätt kompetens i Sverige.
Medan Miljöpartiet tydligt deklarerar att man ”aldrig kommer att bilda en regering som gör det svårare för människor att komma till Sverige”, säger Löfven att facket ska ha en vetorätt gentemot arbetskraftsinvandring. Vems linje skulle gälla i en vänsterregering?
Ska vi jobba mer eller mindre? Den viktigaste politiska frågan är hur vi ska kunna minska arbetslösheten. Stefan Löfven vill att fler ska jobba, och antalet arbetade timmar i ekonomin ska öka. Problemet är att både Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill tvärtom – de vill sänka arbetsveckan till 35 respektive 30 timmar.
Ska hela Sverige leva? Ett vallöfte från Alliansen är att Landsbygdsprogrammet ska förstärkas med 2,8 miljarder kronor för att bygga ut bredbandet och säkra att det finns matbutiker och mackar i hela landet.
Eftersom Socialdemokraterna inte ens i närheten matchar vår satsning, skulle detta falla vid en vänsterseger. Och om Åsa Romson får bestämma väntar 2015 en bredsida på 17,3 miljarder kronor i skattehöjningar bestående av bland annat höjd bensinskatt, en ny flygskatt och en särskilt lastbilsskatt som skulle slå mot norra Sverige.
Faktum är att i sammanlagt runt 70 olika aktuella frågor som kommer att avgöras i höst ger Löfven, Romson och Sjöstedt olika besked. Det är dags att Stefan Löfvén lättar på tunghäftan.
Läs hela debattartikeln här.